:arrow Фолксваген Фолклорен Събор Узана 22-23.08.2025: Важна информация!

Проблем на празен ход

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Orlio
Автомобил:
Двигател:

Проблем на празен ход

Мнениеот Orlio » Сря 16 яну 2008 21:22

Значи искам само да попитам едно нещо....
Колата го прави по някога този проблем да глъхне и изгасва особено когато е по студена на празен ход....паля я на бензин и започват да падат оборотите....но забелязах,че когато натисна съединителя го няма този проблем....пусна ли го обаче и веднага падат оборотите и изгасва...
На газ го няма този проблем изобщо пали си от раз и си поддържа към 1100 оборота докато загрее.
Когато направя рестарт на ЕКУ-то проблема се оправя,но след време пак понякога го прави....
От какво може да е този проблем.....интересно ми защо когато започне този проблем с гасненето и натисна съединителя си бачка колата без проблем,а пусна ли го изгасва :?:

Потребителски аватар
Glove
Автомобил: VW Golf MK2 GTI
Двигател: AUM

Мнениеот Glove » Чет 17 яну 2008 0:14

Принципно това с натискането на съедиитела и промяната на оборотите го има при почти всеки, въпроса е в каква граница, няма да е лошо да се види какви грешки е дал компютъра с диагностична апаратура и да се замери концентрацията на изгорелите газове. Ако на газ смесите са му богати може да трупа грешка за работа на богати смеси и затова да падат много оборотите. Ако работи по-дълго време на бензин примерно около половин ден, как се държи, има ли го пак този проблем?

Потребителски аватар
Orlio
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Orlio » Чет 17 яну 2008 13:22

ами не знам....сякаш като загрее и не го прави този проблем....ама като са замисля май един път и на загряла кола ми го направи :(

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”