:arrow Фолксваген Фолклорен Събор Узана 22-23.08.2025: Важна информация!

Отново за конденза,по точно картерни газове...

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
vwg3
Автомобил:
Двигател:

Отново за конденза,по точно картерни газове...

Мнениеот vwg3 » Пет 25 яну 2008 22:13

Колеги,търся мнение по следния въпрос:Значи днес - хубаво време викам си да погледна машинката,покарах я за една мивка и прочие и после реших до поразколача кутията на въздушния филтър - там всичко ок,с изключение на една 2-3 см линийка масълце откъм моното накъм филтъра,но не е стигнала до гуфрираната част..това беше поводът да прегледам маркуча,който излиза от капака на клапаните,към моното- и там-мазало..
Значи,яко конденз (бяло)и разни маслени образувания,хубаво-свалих го изчистих го ,осавих колата да поработи,направих необходими проверки-дали не духа от щеката - няма грам!Но ми направи впечатление ,че при загрял мотор и форсиране от този маркуч - пуши(незная дали не е от температурната разлика- в мотора топло,пък навън хладно)!Това с пушенето проблемно ли е,нали все пак е отдушник?Отделно,тази пара(пушек) ми прави големи проблеми,смисъл конденз се получава,даже от маркуча покапваше вода,като го извадих за първи път.Смисъл като видях какъв е маркуча,си представям какво е в "моното"..Незная това дали не зацапва дросела и дали не пречи нещо на миксирането на ГВС(горивовъздушната смес)следователно да ебава вървежа?Имаше много спорове преди време,но как мислите,по-добре ли е да го "изведа" навън?Зная за карането на къси разстояния,че е нормално да има конденз,и мнения за гарнитура на главата са малко излишни понеже ме съмнява да има проблем,защото не губи антифриз и маслото не се е пресякло...Колата е от гаража..
Дайте мненения

Потребителски аватар
Теодор
Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
Двигател:

Мнениеот Теодор » Пет 25 яну 2008 22:19

Мнението е едно, това при теб е нормално за този сезон при каране под мин. 20км :idea: Така че карай и почиствай от време на време отдушника ако темп. се очаква да паднат под -10-15гр. :wink:

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Пет 25 яну 2008 22:19

Аз съм пуснал маркуча от картера да духа в космоса,а маркуча от капака на клапаните да си отива в дросела.Както и да го направиш е все тая.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”