Както доволно си карах, придърпа и спря. Нямам газова, има бензин, има ток от бобината, и т.н. не стига захранване за плюса на бензиновата помпа, която работи, предпазителя е здрав! Идеи?
mod edit: vasstop
Както доволно си карах, придърпа и спря! - РЕШЕНО
-
- Автомобил:
- Двигател:
Релето на помпата или датчик на Хол (датчика на Хол при VW казва на помпата дали да работи или не):wink:
Пък и да знаеш,че системата е хитра и ако няма сигнал от датчика в Хола, на помпата хич не й се подава напрежение.
Или бензинова помпа адаш...
Каква е колата?
На Г3 отзад захранването на помпата са външните два пина.Вътрешните два са за бензиномера (доколкото помня,може и да е обратното).
Пък и да знаеш,че системата е хитра и ако няма сигнал от датчика в Хола, на помпата хич не й се подава напрежение.
Или бензинова помпа адаш...
Каква е колата?
На Г3 отзад захранването на помпата са външните два пина.Вътрешните два са за бензиномера (доколкото помня,може и да е обратното).
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Re: Както доволно си карах, придърпа и спря!
andro_ написа:Релето на помпата или датчик на Хол (датчика на Хол при VW казва на помпата дали да работи или не):wink:
Релето ще да е, най-вероятно, ама нека колегата каже какъв е мотора

andruha написа:... има ток от бобината,...
andro_, къде ни изоставяш нас, пловдивчани?!?
Кой сега ще питам за мнение за качеството на чарколъците?

-
- Автомобил:
- Двигател:
radotom написа:andro_, къде ни изоставяш нас, пловдивчани?!?
хммм... да не се жениш?[/size]
Сменям работата

- chefito
- Автомобил:
- Двигател:
andro_ написа:radotom написа:andro_, къде ни изоставяш нас, пловдивчани?!?
хммм... да не се жениш?[/size]
Сменям работата.
Предател...аз вече не говоря с него...
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Ами най-сиурния начин да разбереш дали до помпата отива напрежение е да мериш директно на клемите й. Може измерването да не е с мултицет, може лампичка да вържеш и ще си покаже.
Ако има напрежение трябва да извадиш горивопровода от моноинжекцията (на входящото й гориво) и да видиш доколко ще има бензин. Трябва да си пръсне на поне полвин-един метър, като завъртиш старера.
Ако гориво си идва- търси нещо по запалителната система: комутатор+бобина, кабели, капачка + палец, свещи.
Ако има напрежение трябва да извадиш горивопровода от моноинжекцията (на входящото й гориво) и да видиш доколко ще има бензин. Трябва да си пръсне на поне полвин-един метър, като завъртиш старера.
Ако гориво си идва- търси нещо по запалителната система: комутатор+бобина, кабели, капачка + палец, свещи.
Одисеята завърши!
Противно на очакванията излезе тъпата горивна помпа!
Поради износването й релето отваря веригата и тя не работи, мисля ,че това е предпазна мярка евентуално за да не изскри в резервоара. Подлъга ме, че при директно подаден ток качи гориво, но то явно това й беше последно в живота.
Купих си Словенска за 100 лв.(да не е китайска) сега обаче оборотките се вдигнаха , май и елкон ще обадя..... оххх
Дано съм помогнал на някой!
И БЛАГОДАРЯ на всички , които се опитаха да помагнат!!!
Противно на очакванията излезе тъпата горивна помпа!
Поради износването й релето отваря веригата и тя не работи, мисля ,че това е предпазна мярка евентуално за да не изскри в резервоара. Подлъга ме, че при директно подаден ток качи гориво, но то явно това й беше последно в живота.
Купих си Словенска за 100 лв.(да не е китайска) сега обаче оборотките се вдигнаха , май и елкон ще обадя..... оххх

Дано съм помогнал на някой!
И БЛАГОДАРЯ на всички , които се опитаха да помагнат!!!
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”