ново или от морга?
Жило скоростомер.Как се сменя Г2
- parno
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Жило скоростомер.Как се сменя Г2
е те това е
по точно въпроса ми е как се захваща към таблото?трябва ли да махам волана при смяната му?
ново или от морга?
ново или от морга?
- radotom
- Модератор

- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Не, не трябва да се маха волана, ама май, ако ти е по-дебелшка ръчичката, може да се наложи полвината таблото да сваляш, баси!
Аз бърках през дупката за касетофона, с длан насочена към предното стъкло и с опипване докопвах щипката на жилото. Отваря се със стискане и опъваш лекичко.
За новото- по-добре ново. Но имай предвид, че се различава червяка, който влиза в скоростната кутия. Маркировката е по цветове (цвят на пластмасата на червяка)
Аз бърках през дупката за касетофона, с длан насочена към предното стъкло и с опипване докопвах щипката на жилото. Отваря се със стискане и опъваш лекичко.
За новото- по-добре ново. Но имай предвид, че се различава червяка, който влиза в скоростната кутия. Маркировката е по цветове (цвят на пластмасата на червяка)
- Rieger-GTO
- Автомобил: bmw
- Двигател: 1983
- Контакти:
...
Става и от долу като махнеш кората под волана в ляво бъркаш на горе.
- parno
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
през отвора за касетофона предполагам че няма да стане.не че ми е дебела ръката ама мисля да не пробвам да не си остане там
джоба под волана е добра оферта ама каква е тази разлика при колелото което влиза в ск.кутия?днес ходих в един магазин пича извади голо жило 24 кинта без нея.трябва ми също и гуменото уплътнение което е на ск. кутия към жилото ама или нямат или се чака с поръчка и струва 8 лв
пп.не съм обърнал внимание това зъбното колелце подвижна част ли е?в смисъл сваля ли се от жилото?
джоба под волана е добра оферта ама каква е тази разлика при колелото което влиза в ск.кутия?днес ходих в един магазин пича извади голо жило 24 кинта без нея.трябва ми също и гуменото уплътнение което е на ск. кутия към жилото ама или нямат или се чака с поръчка и струва 8 лв
пп.не съм обърнал внимание това зъбното колелце подвижна част ли е?в смисъл сваля ли се от жилото?
- Jerom
- Автомобил: Golf II
- Двигател: RF
- Контакти:
Re: ...
Dj.Delacion написа:Става и от долу като махнеш кората под волана в ляво бъркаш на горе.
А, те това е начина
Smoke написа:
Да, отделно е от жилото. Сваля се с дърпане
- didkoltd
- Автомобил:
- Двигател:
Така или иначе се разглобява таблото и се сваля рамката с бутоните ,отваря се доста пространство,аз развих таблото и леко го издърпах напред като се вади преди това от водачите,по-лесно се вади по-трудно се вкарва новото ама има място и не е кой знае какъв чанч.Жилата са няколко вида препоръчвам ти да си свалиш твоето и по него да търсиш имат разлики в дължината и начина на зацепване в скоростите,червячето се вади от жилото и ако ти е здраво няма смисъл да го сменяш,продава се отделно.Цената на жилото беше в рамките на 20-30 лв тва редовна цена в Ауто + сменях го преди една година долу-горе!
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”