Въпрос за abs-a ми

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
joroaleks
Автомобил:
Двигател:

Въпрос за abs-a ми

Мнениеот joroaleks » Сря 22 апр 2009 0:47

Здравейте имам проблем с абс-а като първоначално ходих на диагностика за да разбера какво става. Оказа се преден дясен датчик, че не ми работи смених го и когато дойде време да ми се занулат грешките показа, че и задните 2 не ми работат :не: "като предната диагностика отчитаха и работеха" Въпросът ми е знаете ли от каде минават вразките и жиците за задните датчици да ги проследа и да видя да не са хлабави връзките някаде и дали е възможно от това да е .... понеже цената за нов датчик в магазина е 130 лв броя :horror: :horror: :horror: :Mr Green Fun

vladovl
Автомобил:
Двигател:

Re: Въпрос за abs-a ми

Мнениеот vladovl » Сря 22 апр 2009 10:47

И аз в момента съм със същия проблем.
Ако работиш с мултицет извади буксата на датчика и го измери първо него - 1200-1300 ома трабва да е сапротивлвнието. Ако не отчита е отишъл.
Това обаче го прави когато ламбата ти свети т.е. компа на АБС казва,че наистина има нещо дето не работи.

Ако датчиците са ОК - вадиш буксата от АБС-а(от компютера) , вадиш буксите на отделните датчици и с веригопроверител проверяваш кабелите.За отделните кабели към саответния датчик ще се ориентираш по цветовете - на всеки са различни.

130 лв за оргинален ли ти искат?

Потребителски аватар
joroaleks
Автомобил:
Двигател:

Re: Въпрос за abs-a ми

Мнениеот joroaleks » Сря 22 апр 2009 12:21

vladovl написа:И аз в момента съм със същия проблем.
Ако работиш с мултицет извади буксата на датчика и го измери първо него - 1200-1300 ома трабва да е сапротивлвнието. Ако не отчита е отишъл.
Това обаче го прави когато ламбата ти свети т.е. компа на АБС казва,че наистина има нещо дето не работи.

Ако датчиците са ОК - вадиш буксата от АБС-а(от компютера) , вадиш буксите на отделните датчици и с веригопроверител проверяваш кабелите.За отделните кабели към саответния датчик ще се ориентираш по цветовете - на всеки са различни.

130 лв за оргинален ли ти искат?

130 лв единия и мисля че не е оригинален :horror:

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”