Предницата тропа! От какво?
- Golf_GL_momo
- Автомобил:
- Двигател:
Предницата тропа! От какво?
Здравейте на всички имам голф 3 1.4 ми.Преди известно време се появи тропане от предницата.Тропането се чува когато размърдам волана и на малки дупки също така когато карам трябва да държа волана малко в дясно за да може колата да върви исправена ако някой може да ми помогне много благодаря и се извинявам ако темата е коментирана просто неможах да намеря такава Благодаря предварително 

- kristianatanasov
- Автомобил:
- Двигател:
- Batmirko
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
...
Колеги давайте боба
И моята потропва, и то точно като карам по малките дупчици... решението е едно, отивам на стенд
Преди месец и половина всичко и беше изрядно но с нашите пътища 

И моята потропва, и то точно като карам по малките дупчици... решението е едно, отивам на стенд

- dan40
- Автомобил: Alfa 156 2.0 TS
- Двигател:
аз съм се примирил вече ... кво ли не смених по предницата и пак си тропа ... преди 2 седмици смених и амортесьори , тампони макферсон , ударни тампони , абе пълен комплект , но уви ... пак си потропва . Като ми правиха реглажа след това ми казаха че някъв накрайник се бил разбил и няма да ми направат реглаж ако не го смена . Викам ОК сменяй ... смени го , прегледа я цялта - всичко друго било на 6 . Качвам се и пак - ТРОП ТРОП ТРОП ! М/у другото са на тоя студ е нормално да си потропва щото и ти да седиш на -5 -10 градуса , ще тропаш не ами ...
Та така ... само нема се плашиш

- yeti123
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Предницата тропа! От какво?
Golf_GL_momo написа: тропане от предницата.Тропането се чува когато размърдам волана и на малки дупки
Същото колега и при мене - проблема беше кормилна рейка. Може да не е самата рейка, а чаркуляците вътре! Качи колата на стенд, и виж отдолу всички свързи (шарнири, карета)също така. При мене едното тропане идваше от един болт, който в основата си беше хванат на ръжда, и не държеше!
Рейката се рециклира, но ще трябва да си оставиш колата поне за 2-3 дена!
(в този смисъл, при завой имаш ли чувството че волана ти омеква, някак си неестествено?)
- yeti123
- Автомобил:
- Двигател:
Ето тука намерих нещо, надявам се да е полезно! Оградения болт го има и в дясно и в ляво! При мене от него идваше тропането, в основата си беше хванал на ръжда и въобще не държеше, сваляне, почистване хубаво както на винта така и на глездото и слагане, при мене след това колата заспа! Дано да съм помогнал поне малко!
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”