Здравейте колеги!От както имам колата не съм сменял гуми.В момента и 4-те са размер 205/60/15.Насочил съм се към Вредещайн(Куатрак 3-всесезонни),за сега само за отпред,но незнам дали да са 205 или 195?Някой може ли да ме насочи какви може да са предимствата и недостатъците?И какви трябва да са за да не се промени показанието на скороста,а и с такива ли(205/60/15) колата е излязла като нова?Един познат ми беше дал много добри зимни,но като отидох да ги слагам ми казаха че нестават за тази кола....така и не разбрах точно защо,само били мн ниски.Размера им беше 195/55/15!Колата е А3 1.9 ТДИ 110к.с.
Предварително Благодаря на компетентно отговорилите!

Гуми за А3 1.9 ТДИ 110к.с.
- tonyno_gti
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
pitbula90 написа:Здравеи колега аз мисля 4е ако му сложиш 195 ще ти падне разхода на гориво колата може би ще запо4не да варви пове4е и по лесно ще въртиш волана ,защото колкото по широка е гумата толкова по голямо съпротивление има.Това е от мен!
Е на колегата може да не му пука дали ще му гори с 200 грама повече нафта. Колега ако питаш мен с по-ниски и по широки гуми ще ти е по красива колата, а ако търсиш комфорта, слагай по тесни и по високи. Това е.
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Гуми за А3 1.9 ТДИ 110к.с.
joro09 написа:като отидох да ги слагам ми казаха че нестават за тази кола....така и не разбрах точно защо,само били мн ниски.Размера им беше 195/55/15!Колата е А3 1.9 ТДИ 110к.с.
Определено ще са нисички,може да се сложат но колата ще изгледа смешно и ще се влачи по земята

- StanTheMan
- Автомобил:
- Двигател: AFT
- Контакти:
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”