Свети лампата на маслото и зумера свири за "Голф-2"

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
wartanian
Автомобил:
Двигател:

Свети лампата на маслото и зумера свири за "Голф-2"

Мнениеот wartanian » Пон 21 яну 2008 21:30

Колеги в сервиза казаха че е мистерия свети лампата на маслото и зумера свири за "Голф-2". много майстори гледаха 4 -пъти сменям маслото на по 10 000 км. един път съм сменил и на скоростната кутия , сменил съм също и датчиците и пак си свети и свири зумера не е постоянно и не винаги , просто понякога си почва и и после сам спира . не виждам логика дайте съвет ?

Потребителски аватар
tatenceto
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Свети лампата на маслото и зумера свири за "Голф-2&

Мнениеот tatenceto » Пон 21 яну 2008 21:43

wartanian написа:Колеги в сервиза казаха че е мистерия свети лампата на маслото и зумера свири за "Голф-2". много майстори гледаха 4 -пъти сменям маслото на по 10 000 км. един път съм сменил и на скоростната кутия , сменил съм също и датчиците и пак си свети и свири зумера не е постоянно и не винаги , просто понякога си почва и и после сам спира . не виждам логика дайте съвет ?
а самите кабели да не окъсяват нещо от вибрации

ZIZO
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ZIZO » Пон 21 яну 2008 21:46

При мен беше същия проблем. Когато колата вдигне температура, (т.е като си е в нормите де, да не е студена) и ми светва лампа за маслото и зумера свири. ако изключа от скорост и изфорсирам, или карам на скорост, но на високи обороти - зумера спира и лапмата изгасва. сменях датчици, масла бла бла... нищо. Оказа се ДИНАМОТО!!!!!!!! след смяна на динамото всичко се оправи, само дето малко похабих мотора с тва каране на обороти и изфорсирване. предполагам нещо е бъркало тоците и е давало грешни сигнали. става въпрос за голфче2, 1.6 дизелче 1986 година ;) успех :))

wartanian
Автомобил:
Двигател:

много ви благодаря ще пробвам

Мнениеот wartanian » Пон 21 яну 2008 22:03

много ви благодаря ще пробвам колата е "Голф 2" 1990г. карбуратор

Trevor
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Trevor » Пон 21 яну 2008 22:23

В автомобила имаш два датчика за налягане на маслото:
1. 1.8 Бара - високо налягане
2. 0.3 Бара - ниско налягане
Цветовете на кабелите са съответно жълт и син/черен.
От снопа проводници от двигателя отиват до таблото с
куплунзите, а от там до индикаторите.
Управлението е с маса и най-вероятно някъде имаш проблем с
проводниците.
Дано не съм объркал нещо! Успех!!!

Потребителски аватар
Golf`mafia
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Golf`mafia » Пон 21 яну 2008 22:57

wartanian между другото с какво масло караш щото и мойта докато е студена като я напъна и веднага почва да свири ама при мене схванах защо е така просто един ден в малко по студените дни забелязах в багажника ми тубата с останалото ми моторно масло около литър и малко забелязах че то е замръзнало стигнах до извода че при тия ниски температури като замръзне маслото и докато не загрее колата не може да качи нормално налягане ако си с такова масло като мене де хехе

Потребителски аватар
stefan_milk
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот stefan_milk » Вто 22 яну 2008 18:31

Датчиците ти се ебават със сигурност !

Потребителски аватар
neiki4a
Автомобил: polo 6n1
Двигател: 1.4 16V
Контакти:

Мнениеот neiki4a » Вто 22 яну 2008 19:21

като си сменял датчиците дали са ти сложили правилните на комшията му дяха сбъркали датчика и му светеше лампата постояно другия проблем е да е помпата но не ти го пожелавам както казаха колегите прегледай и кабелите да няма лоша връзка или някаде прехапано или закъсано

Потребителски аватар
jetttlii
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jetttlii » Вто 22 яну 2008 19:46

stefan_milk написа:Датчиците ти се ебават със сигурност !
Не съм съгласен :wink: wartanian аз като взех джета беше така, мерих налягането на мослото - перфектно, викам датчици са, да ама не, закарах я на жичкаджия и той я оправи :P , а на един приятел така му разкостиха колата , а лампата си свети и зумера пищи, в изблик на нерви елиминира зумера да не му надува главата и лампата изгасна mhihi

wartanian
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот wartanian » Вто 22 яну 2008 22:19

Golf`mafia написа:wartanian между другото с какво масло караш щото и мойта докато е студена като я напъна и веднага почва да свири ама при мене схванах защо е така просто един ден в малко по студените дни забелязах в багажника ми тубата с останалото ми моторно масло около литър и малко забелязах че то е замръзнало стигнах до извода че при тия ниски температури като замръзне маслото и докато не загрее колата не може да качи нормално налягане ако си с такова масло като мене де хехе

Проблема го имам и през лятото от 2-3 години е така а масла само арал а последно с тптал не ми гори и грам масло , само вода не вярвам да е от маслото май май от кабелите ще е

Потребителски аватар
ifidik
Автомобил: Corrado TDI 4x4
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ifidik » Вто 22 яну 2008 22:49

проблема най вероятно е вътре в самия километраж ама все пак да питам някой мерил ли е налягането на маслото

wartanian
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот wartanian » Вто 29 яну 2008 0:30

да , да имам братовчед , който работи в сервиз мери и каза че е ок.
а тблото го оваря един еладжия , но понеже зумера свири само когато си поиска и при него не дзъзна даже и човека не разбра нищо.

Потребителски аватар
kaiser666
Автомобил: Bmw E34
Двигател: M20B20

Мнениеот kaiser666 » Вто 29 яну 2008 0:46

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”