VW Golf3 - Моля за мнение

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Holler
Автомобил:
Двигател:

VW Golf3 - Моля за мнение

Мнениеот Holler » Пон 21 яну 2008 22:10

Здравейте, имам няколко въпроса и ще се радвам да ми помогнете с Вашето мнение. Golf 3 1.4i 1995г. 8-ми месец.(води се новия двигател)Купих колата преди 1 месец.

1.Работи на 600 оборота, като стрелката е непостоянна(съвсем леко се движи нагоре надолу).Свещите са сменени - няма промяна.
2.Харчи 10-11/100 градско, извънградско не по-малко от 9/100. Не съм сменял възд. филтър.
3. Къде да намеря Ангренажен ремък и ролка за него на сносни цени и все пак да не са ментета?
4.2-ра скорост се включва нормално само ако се превкюлчва на нея бавно, ако включвам нормално на нея "хърка" все едно не е натиснат съединителя.

Ще се радвам някой да каже какво мисли по гореизброените неща, които ме притесняват. Благодаря преварително!

Потребителски аватар
tonyvvv
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tonyvvv » Пон 21 яну 2008 23:15

Здравей приятел! Добре дошъл във форума.
Първо, при въпроси от подобен тип най - отгоре има една търсачка - използвай я. Има доста мнения по темата.
Ангренажен ремък може да си купиш във всеки себеуважаващ се магазин, а за 1.4 мотор ролка не ти трябва - той се изпъва от водната помпа.
За втора скорост(или която и да е) хъркането аз залагам че се дължи на разбит синхронизатор.

Потребителски аватар
pesho_sl
Автомобил: VW Golf IV
Двигател: AGR 1998

Мнениеот pesho_sl » Пон 21 яну 2008 23:58

колега аз имам мотор 1.8 ми 1992 12-ти месец и да ти кажа и моята втора хърка като я вкарам бързо. затова си я вкарвам леко. относно оборотите, карах лятото едно поло 1.6 мисля, че беше то държеше 400 оборота - имаше проблем по инжекцията. често пъти дори гаснеше. относно разхода моята "кукла" - карам я вече 3-та година - ми харчи 10-11(газ) градско, а извънградско съм я събарял до 8 (газ) със стъпка 90-100. обаче настъпя ли я 120-140 стига 10. това е моето мнение, което си е напълно любителско.

Потребителски аватар
Batmirko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: VW Golf3 - Моля за мнение

Мнениеот Batmirko » Вто 22 яну 2008 1:31

Holler написа:2.Харчи 10-11/100 градско, извънградско не по-малко от 9/100. Не съм сменял възд. филтър.

:shock смени и после напиша за разхода пак :D

pesho_sl е прав за разхода и моята над 120 става ламя :lol:

Потребителски аватар
tonyvvv
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tonyvvv » Вто 22 яну 2008 8:07

Действително филтъра може да оказва влияние, но чак пък толкоз - аз карам с филтър на три години и същия двигател ми дава разход извънградско 6.5 на газ.

Потребителски аватар
quattro^^
Автомобил: audi a6 c5
Двигател: AJL

Мнениеот quattro^^ » Вто 22 яну 2008 13:44

tonyvvv написа:Действително филтъра може да оказва влияние, но чак пък толкоз - аз карам с филтър на три години и същия двигател ми дава разход извънградско 6.5 на газ.

Абе оказва си влияние зависи на колко км е.Пък и това си е консуматив за смяна както ремъка и ролите.Ти май пресен внос си я зимал нали.Ако е така по бързо ходи ти сменят консумативите щот само те си знаят километрите :lol:

valioslbr
Автомобил:
Двигател:

.....

Мнениеот valioslbr » Вто 22 яну 2008 18:17

и аз имам сащата 1.4 95год. 12месец.взех я преди няколко месеца и сам
дуволен за вмомента за горенето ми гори около 8 градско и кам 6 изванградско.твоита защо гори така незнам трябва наи добре да отидеш и да ти я погледнат.за 2-рата скорост немога да ти кажа нищо
но след като си я взел задалжително трябва да се смени ангренажен ремак и сас този ангренажен ремак задалжително трябва да се вземи и една оптягаща ролко,която да смениш сас смяната на ремака.др ремак трябва сащо да се смени.маслото трябва да си смениш,ваздушния, масленния и бензиновия филтар тряябва да се сменат сащо,зада си знаеш колата от тук на сетне.това е моят савет.

Потребителски аватар
Holler
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Holler » Вто 22 яну 2008 19:30

Благодаря за отговорите, да колата е нов внос(Италия) и наистина не се знае какво и кога е сменяно. Другото, което ме притеснява е че на равно върви добре ама в баира никакъв го няма - ако не си е в нормалните обороти (2000 - 3000)неможе да се набере въобще, преди имах една шкода комби 1.3 и вървеше повече. В този ред на мисли колко трябва да е компресията? И имали смисъл от цетровка на клапани?

Потребителски аватар
tonyvvv
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tonyvvv » Вто 22 яну 2008 19:35

Ами не ти върви добре, защото и е много богата явно сместа и при ниски обороти се дави.

Потребителски аватар
lubo007
Автомобил: GOLF 5 TDI
Двигател: BKC

Re: VW Golf3 - Моля за мнение

Мнениеот lubo007 » Вто 22 яну 2008 22:54

Holler написа: 1.Работи на 600 оборота, като стрелката е непостоянна(съвсем леко се движи нагоре надолу).Свещите са сменени - няма промяна.
2.Харчи 10-11/100 градско, извънградско не по-малко от 9/100. Не съм сменял възд. филтър.
3. Къде да намеря Ангренажен ремък и ролка за него на сносни цени и все пак да не са ментета?
4.2-ра скорост се включва нормално само ако се превкюлчва на нея бавно, ако включвам нормално на нея "хърка" все едно не е натиснат съединителя.

Ще се радвам някой да каже какво мисли по гореизброените неща, които ме притесняват. Благодаря преварително!

добре дошъл и от мен! смени си филтъра, а за скоростите и моя ми го прави същото. прави следното: когато сменяш от 1 на 2 не я вкарвай директно, а 1 свободна и после 2. разбираш ли ме, преминавай през свободна и няма да ти хърка. получава се забавяне, но е ефкно :D

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”