Въпрос за датчик за маслото

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
driver
Автомобил: diesel
Двигател:

Въпрос за датчик за маслото

Мнениеот driver » Нед 20 яну 2008 19:08

Ще сменям единия датчик на маслото който се намира над масления филтър, но там са 2 еднакви на пръв поглед и още един друг. За смяна ми е най задния. Само на външен вид ли са еднакви с предния?

За АБФ-че става въпрос.

Потребителски аватар
nasodotcom
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот nasodotcom » Пон 21 яну 2008 1:34

Да. предния отляво е за темп. на маслото на мфа-то, а горния е за зумера на таблото мисля. Поне при ибизата е така. Долу вдясно имаш тапа нали?гледайки отпред мотора.

Потребителски аватар
driver
Двигател:

Мнениеот driver » Пон 21 яну 2008 12:20

При мен са 3 датчиците. задния /който ми е за смяна/ е кафяв на цвят. Пред него има същия само, че е бял. От ляво има още един по-малък.

Този кафявия за какво е?

ZIZO
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ZIZO » Пон 21 яну 2008 21:55

Ако знаеш кой точно ти е за смяна, изкарай го и го покажи в магазина - ще ти дадът същия. Не знам кой за какво е - но разликата е в цвета им. по тях се различават на външен вид.

Потребителски аватар
driver
Двигател:

Мнениеот driver » Пон 21 яну 2008 22:32

ZIZO написа:Ако знаеш кой точно ти е за смяна, изкарай го и го покажи в магазина - ще ти дадът същия. Не знам кой за какво е - но разликата е в цвета им. по тях се различават на външен вид.

По-горе съм написал кой датчик ми е за смяна /кафяв/ и знам, че имат разлика в цвета на корпуса им. Просто искам да знам каква е разликата между различните цветове датчици /в частност този моя какъв вид е/.

Потребителски аватар
propparo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот propparo » Пон 21 яну 2008 22:58

То цвета не е най-важното колега.На загасен двигател развий заподозряния от теб и виж на какво налягане работи.На самия му корпус го пише от колко до колко KPa или какво беше там работи,не се сещам и аз в момента какви бяха мерните единици.Две числа са с тире между тях.Това е по-важното.

ZIZO
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ZIZO » Пон 21 яну 2008 23:08

driver,сори, не разбрах въпроса нещо. в еуфория съм че сега излязога резултати от изпита ми. а по върпоса, не знам за какво е предназначен. :wink:

Потребителски аватар
driver
Двигател:

Мнениеот driver » Сря 23 яну 2008 17:48

propparo написа:То цвета не е най-важното колега.На загасен двигател развий заподозряния от теб и виж на какво налягане работи.На самия му корпус го пише от колко до колко KPa или какво беше там работи,не се сещам и аз в момента какви бяха мерните единици.Две числа са с тире между тях.Това е по-важното.

Явно разликата им е в налягането на което работят. Различните цветове са за по-лесно разпознаване най-вероятно.

Въпросния датчик го смених. Отдолу пише, че работи от 0,15 - 0,45 bar.

dimitars
Автомобил: Golf 3
Двигател: AEA

Мнениеот dimitars » Сря 23 яну 2008 19:35

Тогава тоди датчик показва ниско налягане на маслото.При изключен двигател има нормално затворен контакт и подава маса.Като заработи двигателят и налагането на маслото се вдигне над 0.45 бара,контактът му се отваря и лампата за маслото угасва.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”