Заводска аларма

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
biborisov
Автомобил:
Двигател:

Заводска аларма

Мнениеот biborisov » Вто 18 дек 2007 19:06

Бихте ли ми казали откъде мога да изтегля някакво ръководство за заводската аларма на GOLF3 ?

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Вто 18 дек 2007 20:09

Г3 със заводска аларма (ама наистина заводска) е много голяма рядкост.
подозирам че говориш за италианска на която пише фолксваген и това те кара да си мислиш че е заводска-не е!
заводската аларма на Г3 няма дистанционно и се командва със заключването с ключа. такава ли е твоята?

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Вто 18 дек 2007 20:20

vaskoto1 написа:Г3 със заводска аларма (ама наистина заводска) е много голяма рядкост.
подозирам че говориш за италианска на която пише фолксваген и това те кара да си мислиш че е заводска-не е!
заводската аларма на Г3 няма дистанционно и се командва със заключването с ключа. такава ли е твоята?

неговата не знам, ама мойта се пуска точно с ключа....като заключа повторно и започва да свети една лампа до копчето за заключване...обаче нито мигат мигачи нито свирка :(

biborisov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот biborisov » Вто 18 дек 2007 23:08

Имам дистанционно - 2 бр. с емблемата на VW! Значи това не е заводска аларма? Както и да е, откъде мога да намеря някаква инструкция?

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Сря 19 дек 2007 9:25

не е заводска.
за да намериш инфо-трябва да установиш производителя.
най често са италиански, разгледай внимателно централата за някакво допълнително инфо и го постни тука-може все някой да успее да изкопае нещо.

Потребителски аватар
Iv0
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Iv0 » Сря 19 дек 2007 22:44

и аз да питам ако може!?
моита има един диод които е в гнездо част от бутона за заключване на шофьорската врата.аз една година я карах без да знам , че има аларма, като един ден не я заключих но отворих предния капак и тя се разписка!освн това после установих че има и бутон които я активира при отваряне на капака, че и на капачето на резарвоара също май има бутон , които със сигурност са заводски (личи от монтажа изработка и надписи)
Та въпросът ми е , има ли тая аларма имобилайзер и може ли да и се пригоди някакво дистанционно?

Потребителски аватар
Rakood
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Rakood » Сря 19 дек 2007 23:15

ако тарсиш инфо дай поне снимки на централата на алармата

Аз лично съм работил в сервиз за алрми и монтирам аларми и може да намеря нещо за нея

А за колегата с фабричната аларма сас сигорност неможе да се извади ДУ но меже да се използват оригиналните бутони с и приспособления за да ти се монтира една нова аларма
mod edit: vaskoto1

Потребителски аватар
varkulaka
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот varkulaka » Чет 20 дек 2007 8:51

и аз имам фабрична аларма но имам и допълнително слагана , въпроса ми е дали при заключването със допълнително слаганата аларма се задеиства и фабричната или тя се задеиства само когато заключвам с ключа .

Потребителски аватар
tu6ana
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tu6ana » Съб 19 яну 2008 16:09

защо при повторно заключване се активира алармата ми. Не знам каква и е марката така я купих от италия.Няма и дистанционно.

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Съб 19 яну 2008 18:40

tu6ana написа:защо при повторно заключване се активира алармата ми. Не знам каква и е марката така я купих от италия.Няма и дистанционно.

и при мен като завъртя два пъти ключа се включва алармата и почва да свети червената лапма...само дето още не съм я чул да пищи.... :(

Потребителски аватар
Rakood
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Rakood » Вто 22 яну 2008 16:05

chefito написа:
tu6ana написа:защо при повторно заключване се активира алармата ми. Не знам каква и е марката така я купих от италия.Няма и дистанционно.

и при мен като завъртя два пъти ключа се включва алармата и почва да свети червената лапма...само дето още не съм я чул да пищи.... :(

Всъщност алармите може и да се активират по този начин тъй като в италия и останалите страни от ЕС е забранено алармита да издават звук на ВКЛ и ИЗКЛ значи на вас алармите може и да си работят и да се задействат от централното, щом заклучи алармата се ВКЛ в режим охрана и обратно за да сте сигурни просто ги тествайте оставете отворена врата и заклучете с клуча (машинката на вратата требва да е излагана, щтракната за да се заключи наистина) а междувремено се държи натиснат бутона на вратата за плафона след закючването се чака 30 сек и се пуска бутона ако се разпищи значи си имате аларми

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Вто 22 яну 2008 17:29

Rakood написа:
chefito написа:

Всъщност алармите може и да се активират по този начин тъй като в италия и останалите страни от ЕС е забранено алармита да издават звук на ВКЛ и ИЗКЛ значи на вас алармите може и да си работят и да се задействат от централното, щом заклучи алармата се ВКЛ в режим охрана и обратно за да сте сигурни просто ги тествайте оставете отворена врата и заклучете с клуча (машинката на вратата требва да е излагана, щтракната за да се заключи наистина) а междувремено се държи натиснат бутона на вратата за плафона след закючването се чака 30 сек и се пуска бутона ако се разпищи значи си имате аларми

1. Как да я излъжа с някоя отворена врата? /не е като на 3-ката да има бутонче/
2. Ако се разписка как да я спра?

Потребителски аватар
Rakood
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Rakood » Сря 23 яну 2008 0:05

Ако не си със бутон няма да можеш да я пробваш така бутона е монтиран в машинката за вратата. единствено ако можеш да влезаш вътре и да заключиш колата и ако има начин да отвориш някоя врата например задна но незнам дали за четворката има зведени лосчета за заключването. Това може да пробваш ако централното ти се упоравлява от ДУ а не от ключалката.
Ако се разпищи като натиснеш отключване требва да се оправи, обаче не сам сигурен дали ще стане може и да остане да си пищи

ако не се оправи тогажа ще ти треябват едни големи резачки :D

Потребителски аватар
Dr_DreaD
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Dr_DreaD » Сря 23 яну 2008 13:59

Друг начин да и чуеш звука е като влезеш в колата, активираш алармата и се опиташ да запалиш след това. При мен така се разписка. Спира се като отключиш колата.
По друг начин не съм успявал да я чуя, моята...

Потребителски аватар
Rakood
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Rakood » Сря 23 яну 2008 16:15

Dr_DreaD написа:Друг начин да и чуеш звука е като влезеш в колата, активираш алармата и се опиташ да запалиш след това. При мен така се разписка. Спира се като отключиш колата.
По друг начин не съм успявал да я чуя, моята...

Да това е начина не се сетих за това

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”