:arrow Фолксваген Фолклорен Събор Узана 22-23.08.2025: Важна информация!

Вентилатор на парно на Г3

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
fill
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Вентилатор на парно на Г3

Мнениеот fill » Чет 17 яну 2008 15:43

Здравеите колеги имам малко странен проблем с вентилатора на парното.
Колата е Г3 92година има кламатроник слаган допълнително, доколкото знам е италиански не е оригинален.
Преди няколко дена запалвам колата пускам парното всичко светва обаче вентилатора не почва да духа. На следващия ден подадох ток на вентилатора и тои тръгна, през дена така си карах.
На следващия ден решиш да въстановя както си е било и вентилатора почна да работи както си трябва обаче като минеш през дупка или се разклати за малко прекъсва за момент и пак тръгва. Това ми го правеше и преди обаче рядко.
Което ме навежда на мисълта за лош контакт на някоя клема, клемата на вентилатора беше нагоряла и я махнах.
Обаче днеска пак вързах вентилатора както си беше и се получи нещо много странно: на минимално степен на климатика вентилатора духа силно !!! :shock След малко каране вентилатора пак спря и трябваше пак да му подам 12 волта директно, иначе не може да се кара. :(
От токове разбирам и малко ме очуди вдигането на обортите на вентилатора. Което ме накара да си мисля дали няма някакво реле което да прави проблем ? :roll:
Благодаря :wink:

Потребителски аватар
fill
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот fill » Пет 18 яну 2008 9:50

:arrow:

Потребителски аватар
fill
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот fill » Чет 24 яну 2008 17:19

Разрових се из форума по моя проблем, прочетох че може да е от термо предпазитела на вентилатора.
Някои може ли да ми каже къде по-точно се намира :roll:
10х

emo-gar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emo-gar » Пет 25 яну 2008 20:37

Махаш капака под жабката , някъде по средата на пластмасовия въздуховод от вентилатора към парното има нещо като букса , закрепена във въздуховода.Ей тем са товарните съпротивления и термопредпазителя ( едно кръгло дълго 1см, диаметър 3-4 мм.), слагаш едно телче за 15-20 А, ако е цъфнало.Пускал съм снимки в подобна тема , ако искаш потърси.Ма ми е съмнително там да ти е проблема http://i219.photobucket.com/albums/cc23 ... C00008.jpg

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”