Отказаха ми спирачките
-
- Автомобил:
- Двигател:
Отказаха ми спирачките
Вчера смених маслото тръгам си от сервиза и да натисна спирачката педала корав неможе да го натисна кво ли стана някакъв савет ?
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Вакуум помпа
Това е едно, дето стои на мястото на което стои и делкото при някои бензинови мотори и се задвижва по същия начин, от паразитния вал.
От него, с пластмасов щуцер излиза един твърдичък маркуч и влиза в сервото на спирачния апарат.
Провери да не би заради студеното време да е станал твърде чуплив маркуча, ония да са го натиснали и да е казал 'пук!'. Може просто да се е измъкнал.
Всъщност, след това спирачките оправиха ли се?
В помпата се качва и масло от картера. Ако по някаква причина маслото не се е качило до помпата, възможно е да изпуска по малко. от вакуума и да няма достатъчно дебит.
При мен, на бившия ми Голф беше се надрала плочката,която затваря помпата отгоре и на изкачване на Беклемето ми блокира, гадината!
Добре, че в колите си винаги съм имал инструменти за цял основен ремонт!
Що търкане изтърках с една пиличка, а после и със шкурка насред пътя...
Ама като не съм познавал kombito тогава...

Това е едно, дето стои на мястото на което стои и делкото при някои бензинови мотори и се задвижва по същия начин, от паразитния вал.
От него, с пластмасов щуцер излиза един твърдичък маркуч и влиза в сервото на спирачния апарат.
Провери да не би заради студеното време да е станал твърде чуплив маркуча, ония да са го натиснали и да е казал 'пук!'. Може просто да се е измъкнал.
Всъщност, след това спирачките оправиха ли се?
В помпата се качва и масло от картера. Ако по някаква причина маслото не се е качило до помпата, възможно е да изпуска по малко. от вакуума и да няма достатъчно дебит.
При мен, на бившия ми Голф беше се надрала плочката,която затваря помпата отгоре и на изкачване на Беклемето ми блокира, гадината!

Добре, че в колите си винаги съм имал инструменти за цял основен ремонт!
Що търкане изтърках с една пиличка, а после и със шкурка насред пътя...
Ама като не съм познавал kombito тогава...

- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
hanks написа:ами сутринта като станах гледам че е капнало малко масло некаде към масления филтар
Това не би трябвало да има връзка с вакуум-помпата за спирачките.
Филтъра е по-далече. А капналото там най-вероятно е от лошо поставен филтър (уплътнението вътре трябва да се мазне с масълце, преди да се завие, иначе се нагърчва) или просто не е добре затегнат.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”