Смяна на преден лагер - как?

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
GPower
Автомобил:
Двигател:

Смяна на преден лагер - как?

Мнениеот GPower » Съб 26 яну 2008 8:37

Става вьпрос за лагер на предно ляво колело-Голф3.Мисля аз да си го сменям,но искам да попитам има ли нещо специфично?Как точно става?Някои може да каже махаш стария и слагаш новия(да да ама не).Искам да подчертая,че не сьм го правил преди.Моля за помощ.

Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Автомобил: Golf 2 syncro
Двигател: 1P 1990
Контакти:

Мнениеот vasstop » Съб 26 яну 2008 8:51

Трябва ти преса, както казваш че не си го правил преди - сам няма да се справиш.
Става и с чук, но има майсторлък и ако не си го правил преди ще прецакаш новия лагер само.

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Съб 26 яну 2008 9:13

... тряба ти и хубава скоба, за да извадиш стария.
Ако имаш ABS, шанса да извадиш датчика от главината здрав е нищожен! За това разкачи го от буксата, която ти е в двигателния отсек и внимавай при работа да не го нараниш.
Ако си внимателен, ще се справиш ;)
Използвай черупката от стария лагер като дорник (вътрешната), за да не нараниш новия. А най-добре да отскочиш до стругар да ти направи дорник по този размер, защото черупката ще ти дойде къса и няма да можеш да набиеш новия лагер докрай. Размера вече го имаш (по размера на новия лагер гледай)
Успех! Винаги има първи път! Въпроса е да не боли :Mr Green Fun

Потребителски аватар
GPower
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот GPower » Съб 26 яну 2008 9:43

radotom написа:... тряба ти и хубава скоба, за да извадиш стария.
Ако имаш ABS, шанса да извадиш датчика от главината здрав е нищожен! За това разкачи го от буксата, която ти е в двигателния отсек и внимавай при работа да не го нараниш.
Ако си внимателен, ще се справиш ;)
Използвай черупката от стария лагер като дорник (вътрешната), за да не нараниш новия. А най-добре да отскочиш до стругар да ти направи дорник по този размер, защото черупката ще ти дойде къса и няма да можеш да набиеш новия лагер докрай. Размера вече го имаш (по размера на новия лагер гледай)
Успех! Винаги има първи път! Въпроса е да не боли :Mr Green Fun

Имам ABS и маи да ходя на маистор А?

Потребителски аватар
luboveliki
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот luboveliki » Съб 26 яну 2008 10:29

Направо си иди на майстор,поне за преден лагер!!!Задния е по лесен за смяна според мен!!!

zmei
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zmei » Съб 26 яну 2008 11:02

Човече сменявай смело иначе как ще се научиш, нали не искаш цял живот да си неук. :lol:

Много е вероятно да попаднеш на маистор който също да се учи на твоята кола и да се има за голям маистор, а това е по лошо. :077:

Потребителски аватар
petko5
Автомобил: VW Golf 3
Двигател: ААМ

Мнениеот petko5 » Съб 26 яну 2008 11:35

Козата си иска Пръч......... :wink:
Ако незнаеш как, отивай на майстор, можеш да прецакаш много неща :idea:

Потребителски аватар
VAAL
Автомобил:
Двигател:

Re: Смяна на преден лагер - как?

Мнениеот VAAL » Съб 26 яну 2008 13:13

GTI EDITION написа:Става вьпрос за лагер на предно ляво колело-Голф3.Мисля аз да си го сменям,но искам да попитам има ли нещо специфично?Как точно става?Някои може да каже махаш стария и слагаш новия(да да ама не).Искам да подчертая,че не сьм го правил преди.Моля за помощ.
Колега един съвет от мене.Свали си сам главината,вземи новия лагер и главината отиди в сервиз с преса да ти го сменят те.Ще видиш как става и ще знаеш след това,после сам си слагаи главината и караи.Но без преса е много трудно да го смениш,в твоя случай направо невъзможно.

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Съб 26 яну 2008 14:02

GTI EDITION написа:маи да ходя на маистор А?

Уфффф.... :gruebel Има майстори и майстори!
Да, с преса е много по-сигурно и лесно, ама има такива мърлячи, дето ще го изпраскат 2 пъти с чука лагера (и веднъж по погрешка датчика), че да подведял и после ще го сложи на пресата! :evil:
Знам принципа, че не всеки трябва да може всичко... ама като не знаеш можеш ли да имаш вяра, че този дето трябва, знае какво да направи?!?
Пък и...:
zmei написа:сменявай смело иначе как ще се научиш

Потребителски аватар
Danny boy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Danny boy » Съб 26 яну 2008 14:59

Ти като не си сменял не се и захващай,ако ония дето ще ти свърши работа може да го осере,то ти дето хал хабер си нямаш от тази процедура може да го осереш дваж по-добре от него,и като ще сменяш преден лагер ги сменяй и двата ,и не се цигани да купуваш ефтини безизвестни лагери да не вършиш едно нещо по два пъти.
Като не знаеш питай някой дето ги е сменял ,къде са му свършили работата без сакатлък и отивай там.
ПП Думичката Майстор звучи като тезгях.Аз обичам да му викам Професионалист/демек човек дето си изкарва хляба с това/. :D

Потребителски аватар
GPower
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот GPower » Съб 26 яну 2008 19:03

Благодаря колеги.Искам да се похваля,че сам си смених лагера с помощ от един приятел,всичко стана тип топ.И датчика си свалих без проблем всичко почистих и препипах по няколко пьти.Е да казвам ли ,че ми отне цял ден,но затова пьк вече знам как става.Благодарство на всички и поздрави

Потребителски аватар
kristinobal
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kristinobal » Нед 27 яну 2008 19:18

:applause:

ila
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ila » Пон 28 яну 2008 11:51

GTI EDITION написа:Благодаря колеги.Искам да се похваля,че сам си смених лагера с помощ от един приятел,всичко стана тип топ.И датчика си свалих без проблем всичко почистих и препипах по няколко пьти.Е да казвам ли ,че ми отне цял ден,но затова пьк вече знам как става.Благодарство на всички и поздрави

а сети ли се снимки да направиш на цялата процедура, както други колеги са описали смяната на диск и накладки

Потребителски аватар
GPower
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот GPower » Пон 28 яну 2008 15:19

За сажаление не се сетих защото доста бях ядосан като се скьсаха два болта и бях бесен.Но обещавам вече да снимам и да помагам с квото мога.Поздрави на всички.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”