Проблем със запалване и високи обороти

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
crazy_horse
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот crazy_horse » Чет 07 фев 2008 11:04

Здравейте, от скоро имам един много кофти проблем, след големите януарски студуве колата ми запалва с голяма мъка от 4-5 палене. Колата има и бензин и газ, сега съм само на бензин тъй като е студено, но тия дни пробвах да запаля на газ понеже беше по топло и запали по лесно, от втория път. Когато паля на бензин и запаля, после колата държи много ниски обороти и трябва да давам газ за да не изгасни, и така 4-5 мин. после проблема се оправя. И другия проблем е че по някога ми държи за известно време 2000 оборота и се форсира, а причината със сигурност не е жилото на газта. Дали проблема не е в свещите, иначе горивния и въздушния филтър са о.к или може и от газовата уредба да ми дава тоя проблем, но определено първите минути след запалване на бензин като че ли на колата не и достига горивото, и понякога загасва. Дайте някакъв съвет. Колата е Голф 3 [1,8] бензин моноинжекция с газова уредба ловато.

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Чет 07 фев 2008 11:48

Първо отвий свещите и ги почисти защото със сигурност след студовете и карането на ниски обороти са с нагар.
Второ симптомите ти са или на стъпков мотор(най-вероятно) или датчик на температурата на всмуквания въздух(не ми изглежда по описание на това).....
Мероприятие на избор:
Посещение на Елкон и закачане на декодера.....иначе и врачка не може да ти отгатне със сигурност!

Jivko73
Автомобил:
Двигател:

re

Мнениеот Jivko73 » Чет 07 фев 2008 14:12

Погледни и тампона на моно-то.При мен излезе оттам(симптомите бяха сходни).

Потребителски аватар
TOTI_GOLFBS
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот TOTI_GOLFBS » Съб 09 фев 2008 23:32

az imam sa6tiq problem nito e sve6titi nito e tampona a e poticiometar na droselovata klapa ,katoe za ka4iha na komp. mi kaza6a neznam kak se puskat snimki ina4e 6tqh da ti q pokaja tazi jaja

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”