Ангренажен ремък
-
- Автомобил:
- Двигател:
Ангренажен ремък
Искам да попитам дали е възможно при неграмотна смяна на андренажния ремък да падне мощността!Никакви други забележки нямам.Ако можете да ми обясните как се получава всъщност и как да разбера дали ремъка е сложен правилно!!!Благодаря!!!
Последна промяна от sn00p_dog на Чет 31 яну 2008 16:03, променено общо 1 път.
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Ами то не е само при 1.8. И при 6 литров двигател пак си се гледаmartineli написа:щото примерно при 1.8 мотора требе да се гледа и центровката на запалването.

А на въпроса на колегата- ДА! Може да се сдуха мощноста. И динамиката може.
Ама може и да се подобри, нищо, че се появява склонност към други проблеми тогава

- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
Re: Андренажен ремък
sn00p_dog написа:Искам да попитам дали е възможно при неграмотна смяна на андренажния ремък да падне мощността!Никакви други забележки нямам.Ако можете да ми обясните как се получава всъщност и как да разбера дали ремъка е сложен правилно!!!Благодаря!!!
И още как...
1.Несъвпадение на белезите на колянов и разпределителен вал...резултата-несинхронизирано отваряне и затваряне на клапаните....това по-рядко го бъркат щото белегът ще ти избоде очите
2.Разместване на центровката поради неправилно зацепване на паразитния вал-там ако не сложат два допълнителни белега преди да свалят ремъка-забрави за центровка.....ей туй го правят много често....особено при смяна на водна помпа
Тичай в сервиза да си досвършат работата,защото в цената на смяната на ангренажен ремък си влиза проверка на центровката със стробоскоп!
- Me4ev_77
- Автомобил: Audi A4
- Двигател: AWT 2001
anonimko написа:забива ли нос при подаване на газ
Значи при мене 1.4 АBD - след големите снегове в началото на януари какво стана?Паля аз сутрин и тръгвам,но колата забива носа,изгася.Отивам аз при вече моя майстор и той ми казва,че ангреанажния ремък прехварлил един зъб.Наново слагане на ремъка и всичко е о.к. сега. Като купих колата ходих при един друг"майстор",който ми слага ремъка,но понеже се обтяга от водната помпа,която не са я свалили и затова е станало така...Така че "майстори" много да знайте,внимавайте!

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”