Отидох на комп. диагностика - давало 3 грешки мш вика, единствената сериозна от която за ламбда сондата - много забавено подавала гориво колата и затва давела. Не можа да ми помогне повече и отидох при друг майстор.
Другия майстор вика, че бил прецакан датчика за гориво - той ми намери за 65 кинта да ми го сложи. Отивам на другия ден да си взема колата и той вика - почти идеална е - ще ти върви както преди да се прецака, но пак няма да е на 100%. Що? Щото делкото не било оригинално - Валео с 4 дупки, а трябвало да бъде Бош с 1 дупка. Така падала мощността.
Айде викам, майната й на мощността, 2 години съм я карал така - важното е да върви нормално без да дави. Качвам се в колата и се опулих - пак дави!

И настана чудо! Бобината вика ти е прецакана - много бързо прегрява и затова почва да дави. Абе аз вика я пробвах преди 1 час и си работеше идеално! Ми трябва вика да си купиш бобина - към 100 лева вървят.
Та дадох му на майстора 65 кинта за малкия датчик, още толкова за труда да го смени (щото делкото не било оригинално и трудно се махало) и си тръгнах със също толкова прецакана кола оставяйки 130 лева.
Колеги, освен основния въпрос дали да не си купя автомат и да се върна в сервиза, имам и още няколко въпроса към вас:
1 - Възможно ли е нищо да му е нямало на датчика, а всичко да е било от бобината - т.е. да съм дал 130 лева на вятъра?
2 - Може ли този майстор да ми е прецакал бобината?
А и още нещо, което забравих - от посещението на този сервиз на дисплея ми мига OEL - а маслото е на 5000 км.