Значи мисля да си сменям джантите, че ми я докараха с едни 13-ки EXIP черни и ми се виждат малки. Чудя се какви да взема, защото колата все пак не е от най-мощните и да не и натежът едни 15-ки с по големи гуми. Като имаме на предвид, че често пътувам на дълъг път с 4 човека ( с мен де ). Дали ще я направя малко мудничка или да взема едни 14-ки. Струва ли си да се изхвърлям с 15-ки?
Мерси предварително
Ще натежът ли 15-ки на 1.8/75 ?
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
15-те са добре, но може би 0.5 литра разход отгоре..... ти си и със слабия двигател 75 коня...... аз карам 1.8 90 коня и съм с 14-ки, не ги усещам, но пък за сметка на това ми тежи диференциала отзад заради синхрото, бих сложил 16 - 17 но няма пари за сега........
Но мисля че 14 ще са ти идеални ако искаш вече може и 15 със 195/50 гума е оптимален вариант
Но мисля че 14 ще са ти идеални ако искаш вече може и 15 със 195/50 гума е оптимален вариант
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Зарежи хората за момент, прави сметка какви са ни пътищата..... колкото по нагоре отива цолажа толкова пада профила на гумата и всичко се поема от окачването и борда на джанатата..... с 15-ки може би ще си малко по тромав с хора и багаж но пък ще малко по стабилна по завои и тн.
Вече ти решаваш.....
Вече ти решаваш.....

- Sachko
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Ще натежът ли 15-ки на 1.8/75 ?
reboot написа:Значи мисля да си сменям джантите, че ми я докараха с едни 13-ки EXIP черни и ми се виждат малки. Чудя се какви да взема, защото колата все пак не е от най-мощните и да не и натежът едни 15-ки с по големи гуми. Като имаме на предвид, че често пътувам на дълъг път с 4 човека ( с мен де ). Дали ще я направя малко мудничка или да взема едни 14-ки. Струва ли си да се изхвърлям с 15-ки?
Мерси предварително
Ми виж сега аз карам 1.6 75hp с 15'' жанти и да ти кажа 4есно колкото си е умрел с 13'' толко си е умрел и с 15''(на гас карам) ....но дори и 1.3 да карам пак ще е ка4ен на 15"...ако ще слагам 13" лети по добре да сложа тазове....(тва си е ли4но мое мнение , некои да не се разсарди сега)

-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
И аз карам 1,6 75к.с. с гуми 195/50/15 преди тях беше с 185/60/13 (които всъщност са по-малки от колкото трябва), разликата във вървежа е пренебрежимо малка. Усеща се само на първа и втора скорост. Разликата в разхода на гориво също не може да бъде засечена точно колко е. Аз не мога да преценя дали изобщо има някаква разлика дължаща се на гумите.
Това което оказва влияние всъщност е теглото на джантата. Ако колата е с някакви тежки 14-ски и се сложат лекички 15-ски айде тогава разправяйте, че с 14-ските е по-добре. (говоря примерно за 60/14 срещу 50/15 тъй като и двата размера имат еднакъв външен диаметър т.е. еднаква обиколка на гумата)
Това което оказва влияние всъщност е теглото на джантата. Ако колата е с някакви тежки 14-ски и се сложат лекички 15-ски айде тогава разправяйте, че с 14-ските е по-добре. (говоря примерно за 60/14 срещу 50/15 тъй като и двата размера имат еднакъв външен диаметър т.е. еднаква обиколка на гумата)