здравеите :
имам проблем с оборотите ( постоянно играят) ходих в сервиза на vw-Пловдов и ми казаха че трябва да ми се смени дросел клапата понеже изобщо не е отчита диагностиката и казаха 4е е изпаткало моторчето за празния ход което е капсоловано к1м нея (която струва 800лв.).
колата ми е голф 3 двигатела е 1.6 АЕЕ (1996год по служебна книжка)

дросел клапа- моторчето на празния ход
- LILO&STICH
- ябълката на раздора
- Автомобил:
- Двигател:
- LILO&STICH
- ябълката на раздора
- Автомобил:
- Двигател:
- Каспър
- Автомобил: Insignia A Sports Tourer 2014 4x4
- Двигател: A20NHT Turbo 250 HP
Пробвай с почистване и адаптиране на клапата преди да я смениш.Почти всички с този мотор имаме същият проблем.Клапата не може да се адаптира с Vag Com.За адаптиране се обърни към оторизиран Bosch сервиз.Там работят с програма на Bosch,която успява да адаптира клапата,ако след почистването тя не се адаптира сама.Ето ти тема как да я почистиш:
http://forum.vwclub.bg/viewtopic.ph ... B%E0%EF%E0
Ако и в Bosch не успеят да ти обучат клапата,нова клапа комплект със стъпковото моторче в Ауто+ е около 450-500лв.
http://forum.vwclub.bg/viewtopic.ph ... B%E0%EF%E0
Ако и в Bosch не успеят да ти обучат клапата,нова клапа комплект със стъпковото моторче в Ауто+ е около 450-500лв.
-
- Автомобил:
- Двигател:
питах в няколко морги и в една ми казаха 250лв а в друга 350, но се 4удя дали изобщо ще ме искарат много за6тото моята кола е на 190000км реални и е прецакано камоли някво на същтите или повече да е надежно
пс: заслужава ли си да ми го купят от германия в смисал накой да знае колко струва там, за6тото имам вазмовнос да го поръ4ам на много мои човек които няма да сложи нищо за него кам цената
пс: заслужава ли си да ми го купят от германия в смисал накой да знае колко струва там, за6тото имам вазмовнос да го поръ4ам на много мои човек които няма да сложи нищо за него кам цената
-
- Автомобил:
- Двигател:
забрави може би да спомена че и на двете диагностики кадето ходих ми казаха че изобщо не ми го засича компютара и неможело да го риголират (едните ми казаха че можело да дава на късо някаде , другите че е изпаткало на цяло). Утре може да ида пак на един маистор които ми го хвалят много да видя тои кво ще каже
- LILO&STICH
- ябълката на раздора
- Автомобил:
- Двигател:
-
- Автомобил: Golf 3
- Двигател: AEE 1996
Re: дросел клапа- моторчето на празния ход
vih_grup написа:здравеите :
имам проблем с оборотите ( постоянно играят) ходих в сервиза на vw-Пловдов и ми казаха че трябва да ми се смени дросел клапата понеже изобщо не е отчита диагностиката и казаха 4е е изпаткало моторчето за празния ход което е капсоловано к1м нея (която струва 800лв.).
колата ми е голф 3 двигатела е 1.6 АЕЕ (1996год по служебна книжка)

По темата има много писано за Голф и Поло с мотори АЕЕ 1,6.
Рови с търсачката.
Абсолютно съм съгласен с мнението на "КАСПЪР"
Аз също имах проблема, но както съм писал след много ходене по мъките,след много четене по двата форума/голф и поло/,и след 120 лв. за дросел от морга в момента съм на път.
За мен истината е една:
-много добро почистване на дроселовата клапа/не само стъпковия мотор/.След изтриване на грешките и след извършване на базови настройки с Vag Com, компа ти /макар и италиански/ ще го припознае.
Опитай преди да направиш някаква "голяма левова излишна инвестиция".За капсуловката грешиш-може да се отвори.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”