При каране с "газ до дупка", в момента на отпускането на педала колата леко дръпва (ускорява). На какво може да се дължи това?
1,8 мотор, пиербург 2Е2, газова уредба.
Работа във високи обороти, 1.8, 2Е2
- M4r1qn
- Автомобил:
- Двигател: C5 X7
- Контакти:
Ако ти е бедна сместа - завил си крана множко - при подаване на газ до тенекията горивната смес е по бедна от нормалното и когато върнеш газта сместа си нормализира съотношението гориво/въздух и поради това колата дръпва - при това положение разхода ще ти е нисък но пък няма да върви много - по добре ускорява ако и подаваш плавно газ, а не рязко.
- valdo
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
M4r1qn написа:Ако ти е бедна сместа - завил си крана множко - при подаване на газ до тенекията горивната смес е по бедна от нормалното и когато върнеш газта сместа си нормализира съотношението гориво/въздух и поради това колата дръпва - при това положение разхода ще ти е нисък но пък няма да върви много - по добре ускорява ако и подаваш плавно газ, а не рязко.
Вярно - има логика. Бих могъл да поотпусна още малко двете врътки на газовата - дето са на раздвояващия се маркуч към карбуратора, ама така няма ли да литне много разходът? Скоро изчислих 14,5 литра газ на 100 км, а би трябвало да е до 12 литра... За през лятотото ми се вижда много. Дали е от доста "оборотното" каране... знам ли. Пипана е центровката, между другото. На око. Нагласил съм я така, както колата (изглежда) върви най-много.
Дали пък най-доброто решение не е да ида на диагностика...
Уффф

- valdo
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Ммммдаааа...
Добре, че отидох на газ-анализатор. Оказа се, че центровката съм я улучил идеално, обаче врътките на газта са подавали мнооого, ама много богата и пребогата смес. Отзад СО2 беше някъде на 5, а нормата май беше до 2-3.
Така или иначе в разстояние на 150 тестови километра повече от 190 на магистралата не можах да вдигна
Добре, че отидох на газ-анализатор. Оказа се, че центровката съм я улучил идеално, обаче врътките на газта са подавали мнооого, ама много богата и пребогата смес. Отзад СО2 беше някъде на 5, а нормата май беше до 2-3.
Така или иначе в разстояние на 150 тестови километра повече от 190 на магистралата не можах да вдигна

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”