Странен шум - възможно ли е да е въздушния филтър? - РЕШЕНО

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
ДАНЧО
Автомобил: Audi A4 B6
Двигател: AVB 2003

Странен шум - възможно ли е да е въздушния филтър? - РЕШЕНО

Мнениеот ДАНЧО » Нед 13 яну 2008 10:20

Здравейте колеги,отново не намерих сходен до моя проблем макар и да не ми се щеше да отварям нова тема.Снощи 3 часа разглеждах всички теми по въпроси за въздушен филтър но .. уви никъде нямаше подобен на моя.
Та по темата....Вчера смених въздушния филтър и след това тръгвам колата си беше загряла , но при 1800 1900 оборота се чува едно бучене как да го обясня точно все едно че се изкачвам по байр и това е на всяка предавка и на всякакъв път само на тези обороти.Колата ми е дизел а вътре в купето на тези обороти все едно GTI се "изрязва".Странното е че вън не се чува този шум само вътре в купето.Ако някой може да помогне да дава. Мерси :roll:
mod edit: vasstop

Потребителски аватар
веселин
Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
Контакти:

Мнениеот веселин » Нед 13 яну 2008 11:14

Провери , дали си закопчал всички щипки на капака на кутията на филтъра , аз преди години бях забравил една и си умрех на мъка да открия откъде идва тва бучене при определени обороти :banghead: :banghead: :banghead: :climb Дано да е това - другия вариант е да се е скъсала гумената скоба , която държи долната част на кутията към купето - не знам дали на Г3 , обаче е като на Г2

Потребителски аватар
ДАНЧО

Мнениеот ДАНЧО » Нед 13 яну 2008 11:42

Ми при мене долната част на кутията е като горната.Завършва със един отвор предполагам от там смуче въздуха и минава през филтъра и от там влиза в двигателя.

Потребителски аватар
Golf_Bora
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Golf_Bora » Нед 13 яну 2008 12:42

Имаше писано някъде за проблеми с неоригинални и кофти филтри , а ти какъв си сложил ? и както писа колегата виж дали си го затворил добре случайно да не е отворена кутията на филтъра.

Потребителски аватар
ДАНЧО

Мнениеот ДАНЧО » Нед 13 яну 2008 13:39

Този който сменям е втори предния беше оригинален на цена 18 лв.Този дори не видях марката беше по различен струваше 12.20 и беше в червено/синя кутия стария беше в оранжево с бяло , гада в сервиза взе кутията и я хвърли.А за затварянето той го затваря милите ли че е възможнои да не я е затворил като хората.Проблема е че съм на работа и после ще гледам след бачкане.Но първо ми стана интересно че на самия филтър(новия) както е оребрен успоредно на ребрата имаше нещо като втрърдена смола а на предния нямаше такова нещо.Знам ли вече какво да правя :?:

Потребителски аватар
ДАНЧО

Мнениеот ДАНЧО » Нед 13 яну 2008 13:44

Освен довечера да сложа стария (хубаво че го запазих) и да видя дали проблема ще остане,то не че е проблем ама дразни ухото :( и гадното е че нямам от тези клещи да сваля скобата която държи маркуча и е много трудно самото сменяне без да я сваля тая скоба,все имам чувството че ще шчупя нещо :evil:

Потребителски аватар
веселин
Контакти:

Мнениеот веселин » Нед 13 яну 2008 13:45

Не е от филтъра - погледни си всички щипки + захващането на долната част на кутията към купето :wink:

Потребителски аватар
ДАНЧО

Мнениеот ДАНЧО » Пон 14 яну 2008 8:52

Проблема ми се реши."Майстора" не беше закачил горната част на кутията към долната , точно там вътре където не се вижда е как аз аджеба дето разбирам много малко успях а той не от тук идва и поговорката : "Бързата работа СРАМ за майстора !"

Потребителски аватар
веселин
Контакти:

Мнениеот веселин » Пон 14 яну 2008 18:37

Радвай се , че е това :D :wink: Аре приятно ръчкане оттук нататък!!! :drive :drive :drive :drive :drive :

Потребителски аватар
ДАНЧО

Мнениеот ДАНЧО » Пет 08 фев 2008 10:21

За да не отварям нова тема пиша пак в тази.Проблема ми е решен но ...... не напълно.не мога да разбера едно нещо: 10 пъти отварях филтъра гледах кутията дали има дупки, или да не се затваря добре.Всичко си е наред.Щипки и маркучи всичко е ок , но продължава да се чува това бучене,реших да пробвам по друг начин и сложих под самата кутия на филтъра един парцал сгънат на 4 :) и бученето изчезна.Въпроса ми е следния някой има ли подобен проблем и пречи ли нещо парцала?

Потребителски аватар
веселин
Контакти:

Мнениеот веселин » Пет 08 фев 2008 12:25

Аве не пречи - стига да не го захване ремъка на генератора или задвижващия ремък :banghead:

Потребителски аватар
ДАНЧО

Мнениеот ДАНЧО » Пет 08 фев 2008 12:51

Ми да и аз се надявам да не стане нещо такова , уж съм го набутал ама не мога да разбера от къде идва тази вибрация щом с парцала се оправя значи зора му е тва че вибрира възможно ли е да от марката на самия филтър в смисъл той по някакъв начин да не позволява да минава въздух от него и да надига самата кутия и от там при връщането и надолу да вибрира.Захващането към купето на долната част е със две как да ги нарека , нещо като гумен ластик.Ама това което най ме притеснява е да не е от филтъра , защото до сега този и третия а преди тва подобни проблеми не съм имал, и бученето се появи след смяната му. :rocketwhore

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”