Спортни дискови спирачки има ли смисъл?
- ivansho
- Автомобил:
- Двигател:
Спортни дискови спирачки има ли смисъл?
Мислех си да сменя дисковете на голф3 отпред с мисля че бяха 280мм. и апаратите не съм много запознат за тях ,има ли чак толкова смисъл че не се състезавам ама обичам високите скорости и сигорно ще е по добре.Някой слагал ли си е такива работи ,от къде мога да намеря, и няква ориентировъчна цена.Благодаря предварително!
- Cyberloner
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
смисъл от по-добри спирачки винаги има а относно размера... аз бих сложил максималния разме, който да се побере в джантите
относно това дали да вентилирани и дали да са двойни или единични... зависи колко често натискаш спирачката, ако често караш извънградско по разни планински проходи и на спускане си полваш редовно спирачката определено с големи двойни вентилирани дискове ще се радваш много, ама ако караш по магистралата...
за градско, ако спазваш правилата за движение кой-знае каква разлика нямад усетиш 

- TDI-RS
- Автомобил: RS TDI
- Двигател: V6 TDI
Cyberloner написа:смисъл от по-добри спирачки винаги има ...
... за градско, ако спазваш правилата за движение кой-знае каква разлика нямад усетиш
ти сам си си го казал пич
винаги се усеща разликата

особено когато ти трябват екстремно
Tinko написа:Но при мен проблема е че трябва да сменя цялата спирачна уредба.
при повечето е така
но принципно АТЕ държат на малко повече тарикатлъци
- Cyberloner
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
TDI-RS ако четеш внимателно ще видиш, че съм казал че има смисъл от по-добри спирачки, но в градски условия при спазване на правилата за ограничение на скоростта няма да усети голяма разлика.
"Смисъл" и "разлика" НЕ са синоними
сега остава някой да изкопае една графика на спирачния път при 50км/ч с различин спирачки на една и съща кола и ще видим дали съм прав, че разликата е минимална
"Смисъл" и "разлика" НЕ са синоними

сега остава някой да изкопае една графика на спирачния път при 50км/ч с различин спирачки на една и съща кола и ще видим дали съм прав, че разликата е минимална

- junakov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
ivansho написа:Ами може ли да ми кажете от къде мога да си взема такива?
http://209.85.135.104/search?q=cache:CH ... lr=lang_bg
намираш си модела на колата избираш си предни или задни виждаш ги има и цена и ако ти отарва си ги порачваш онлаин успех (даи по напред в каталога или влез в www.brembo.com намери си кода на дисковете за твоята кола и ползваи тжрсачката на http://209.85.135.104/search?q=cache:CH ... lr=lang_bg )
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”