Вибрации във волана
- nurv
- Автомобил: Audi A6
- Двигател: ALF
Вибрации във волана
Имаше подобна тема, но не мога да я намеря. Ако някой прати линк ще съм благодарен. Проблема е че смених зимните с летните гуми/джанти вчера също така смених и накладките (предни и задни). Не съм си надписвал гумите коя къде е и сега имам проблем. При скорост 100-110км започват неприятни вибрации във волана и след 110 изчезват. Някакви идеи как да реша проблема? Лесният вариант го дава комбинаториката - 9 варианта, понеже за едната гума съм сигурен, че е задна. Моля помогнете.
Re: Вибрации във волана
99.9% си за баланс, ако си сигурен, че джанти и гуми не са криви и при положение, че вибрациите не ги е имало, със зимните гуми.
Ако си демонтирал зимните и си сложил летните на същите джанти, смени гумаджииницата и направи баланс в друга.
Ако си демонтирал зимните и си сложил летните на същите джанти, смени гумаджииницата и направи баланс в друга.
- luboS
- Автомобил:
- Двигател:
ако е от баланс ще тресе след 90
колеги извън темата.. как се разглобява подлакътника на 4-та...демонтирах го но немога до го оправя...заседнал е в горно положение и не пада на долу
- nurv
- Автомобил: Audi A6
- Двигател: ALF
morfei1 написа:99.9% си за баланс, ако си сигурен, че джанти и гуми не са криви и при положение, че вибрациите не ги е имало, със зимните гуми.
Зимните гуми си имат джанти, летните също. Тоест никакви гуми не съм сменял и махал от джанти. Единственото различно от миналото лято е мястото им. Явно имам проблем в някоя от джантите

-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Хубаво е да минеш баланс, независимо, че нищо не си пипал по гумите при карането с времето те се дебалансират. При всяко сваляне и слагане на гуми(дори без да се свалят от джантите) е хубаво да ги балансират преди това.
Колеги, извинете, че и аз се намесвам, но и аз имам същия проблем. Имаше го и със зимните гуми, има го и сега с летните. Общо съм ходил 4 пъти на баланс - казват, че всичко е ок и с гумите и с джантите.
Освен баланс какво друго може да е и къде във Варна мога да отида с този проблем?
Освен баланс какво друго може да е и къде във Варна мога да отида с този проблем?
- Danny boy
- Автомобил:
- Двигател:
yozi написа:Колеги, извинете, че и аз се намесвам, но и аз имам същия проблем. Имаше го и със зимните гуми, има го и сега с летните. Общо съм ходил 4 пъти на баланс - казват, че всичко е ок и с гумите и с джантите.
Тресене на волана се получава и от изтървал амортисьор,погледнете ги дали не са омаслени.
Иначе ако си ги балансирал и 4те пъти при един и същ човек,и машината му не е тарирана като хората все едно нищо не си направил.Смени си гумаджията.
Като отидеш при другия не забравяй да споменеш проблема си и при каква скорост се появява.
- alex_zazy
- Автомобил:
- Двигател:
Щом имаш вибрация и ти казват, че не е от гумите и джантите значи лагер се обажда!
- webdude
- Автомобил: Ford Mondeo MK3
- Двигател:
И при мен има ... независимо от гумите и джантите (сменил съм 3 чифта). Волана вибрира основно в диапазона 80 - 120
- zzzzzzz
- Автомобил: Golf Mk3
- Двигател: ADD
А втулки имате ли?
- webdude
- Двигател:
Аз нямам ... а и да имах едвали щях да ги ползвам и за трите вида джанти ...
- zzzzzzz
- Автомобил: Golf Mk3
- Двигател: ADD
Един познат, който се занимава само с гуми от години ми каза като слагах моите, че след баланса ако има вибрации значи трябват втулки. За съжаление още не съм взел втулките за да знам със сигурност дали това е решава проблема. Но той каза, че като поръчва алуминиеви джанти за някой ги поръчва с подходящите втулки.
- Miteto
- Автомобил: Фейтън
- Двигател:
Още една причина може да е натрупването на кал по джантата. Пробвай с пароструйката да я измиеш хубаво от вътрешната страна.
- webdude
- Двигател:
zzzzzzz написа:Един познат, който се занимава само с гуми от години ми каза като слагах моите, че след баланса ако има вибрации значи трябват втулки. За съжаление още не съм взел втулките за да знам със сигурност дали това е решава проблема. Но той каза, че като поръчва алуминиеви джанти за някой ги поръчва с подходящите втулки.
Да ама аз в момента съм с оригиналните джанти на голфарата ...
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”