Проблем с педала на съединителя

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
silverboy
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Проблем с педала на съединителя

Мнениеот silverboy » Пон 01 дек 2008 20:46

Значи като отпускам педала на съединителая все едно закача някаде и се чува едно леко прищракване но проблема е че не знам каде закача гледах гледах но уви не го видях.. съединителя съм го сменял преди 6 месеца някаде целия (притискателен феродов жило... всичко което се сменя .. ако може някои да помогне,,,

Потребителски аватар
nikolai_an
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nikolai_an » Пон 01 дек 2008 21:21

отваряш капачката на съединитела и смазваш края на жилото,при мен така се оправи,иначе 6 месеца ми скърца педала,ходих при един маистор да сменим жилото,но тои пръсна там със смазващ спреи и се оправи!успех

Потребителски аватар
silverboy
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот silverboy » Пон 01 дек 2008 21:54

коя капачк ?

Потребителски аватар
nikolai_an
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nikolai_an » Вто 02 дек 2008 20:29

като вдигнеш капака и на съединитела където се съединява с скоростната кутия има ебна бяла пластмасова капачка на резба,обаче моето жило го смазваха с един спреи-безцветен флакон,но незнам точно какъв беше,жилото ми скърцаше вътре в самия съединител и щях да го сменям,но след смазването е 6+!успех,дано и твоето така се управи,пробваи и ако не стане тогава предприемаи смяна да не се набуташ излишно!

Потребителски аватар
silverboy
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот silverboy » Чет 04 дек 2008 12:24

ще пробвам някакви други предложения?

Потребителски аватар
luboveliki
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот luboveliki » Чет 04 дек 2008 12:49

колега и на мен ми припуква педала(там е 100%) като натискам или пускам,но не винаги!!!и аз съм гледал и съм се чудил ,ама не съм открил от какво...дано някой каже....така си карам 3 години и никави ядове

Потребителски аватар
nikolai_an
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nikolai_an » Чет 04 дек 2008 16:15

nikolai_an написа:отваряш капачката на съединитела и смазваш края на жилото,при мен така се оправи,иначе 6 месеца ми скърца педала,ходих при един маистор да сменим жилото,но тои пръсна там със смазващ спреи и се оправи!успех
ето го решението,ако не е то е ново жило! :wink:

Потребителски аватар
Deo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Deo » Съб 06 дек 2008 1:52

И аз го имам същото, ама като под капака са само кутии нищо не мога да видя :roll:

Потребителски аватар
silverboy
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот silverboy » Съб 06 дек 2008 17:11

може ли снимка да видя коя капачка точно че нещо не мога да те разбера .... единя край на жилото ми е на педала другия е закачен на едно лостче което по някакъв начин вътре отделя нямам жило или поне не знам да имам жило при деференцияла и скоростите и суединитела.... може ли малко по детаилно да ми обясниш за какво говориш.... мерси.....

Потребителски аватар
nikolai_an
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nikolai_an » Нед 07 дек 2008 15:55

http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=9053966 ,ето я въпросната тапа(зелената)тази снимка е от друг мотор,моя е абу и жилото ми е с по различен захват! та точно тази металната скоба където влиза жилото ми я смазаха през тази тапа,но незнам точно дали е смазана или....маистора пръска през отвора с някакъв флакон видях само че аерозола е безцветен и така вече педала на съединителя не ми скърца,може би при различните мотори захвата е по различен и да не става,консултираите се све пак с някои които е наясно,иначе и аз обмислях смяна на жило но засега по тоз начин вс. се оправи!

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”