масло автоматик ?

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
boje
Автомобил:
Двигател:

масло автоматик ?

Мнениеот boje » Чет 14 фев 2008 19:39

здравейте! понеже колата ми е djetta и реших да ви попитам тук. значи от приятел чух че преди години карал passat горе долу набор на джетката ,сменял си маслото на автомата и всичко било точно до един момент в който се развалила скоростната кутия,и се оказала че проблема бил че маслата на диференцияла и скоростната кутия били 2 отделни а това на диференцеияла не било сменяно..а при новите коли двете били на куп. та да ви попитам има ли нещо вярно и как да го видя това масло на диференцияла :) благодаря

amsterdam
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот amsterdam » Чет 14 фев 2008 21:04

Да , отделни са маслата , ако джетата ти е автоматик . Просто отиди в някоя масларна и си го смени - около 750 мл. събира . Мисля , че имаше изискване за вискозитет 75W90 , но не съм сигурен . Голфа ми е автоматик .

Потребителски аватар
boje
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот boje » Чет 14 фев 2008 21:43

благодаря много :) ще ги сменя :roll:

JoroK
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот JoroK » Пон 10 мар 2008 11:36

Аз също имам Jetta автоматик, 90 год. 1.6 бензин. Свалих си от замундата едно упътване, в което това, което доста ме учуди беше следното: на колите, произведени преди август 1985 маслото на кутията и диференциала( предполагам, че final drive означава това) се сменя на 45 000 км, а за произведените след август 1985 се сменя на 30 000 км. Някой ако знае нещо повече, ако може да пише.
Да не говорим, че когато я купувах колата, ми казаха, че маслото се сменя на 50 000 км, и никой нищо не ми каза за смяна на маслото на диференциала :( . То сега да не излезе, че никой досега не е сменял масло на диференциал, включително и аз. И то ако трябва да се сменя на 30 000 км., бая скъпа излиза поддръжката.

Потребителски аватар
martineli
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот martineli » Пон 10 мар 2008 21:13

значи на две нива са на мой голф3 кутията събира 6литра ама като свалиш картера да го източиш и да смениш филтъра се източват само три литра а другите не се източват(всмисъл не могат да се източват)
а на дифа доколкото знам и аз е към 750мл.мойта смяна струва без труда 100лв.60лв са 3л масло и 40лв гарнитура на картера и филтъра.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”