масло автоматик ?
масло автоматик ?
здравейте! понеже колата ми е djetta и реших да ви попитам тук. значи от приятел чух че преди години карал passat горе долу набор на джетката ,сменял си маслото на автомата и всичко било точно до един момент в който се развалила скоростната кутия,и се оказала че проблема бил че маслата на диференцияла и скоростната кутия били 2 отделни а това на диференцеияла не било сменяно..а при новите коли двете били на куп. та да ви попитам има ли нещо вярно и как да го видя това масло на диференцияла
благодаря

Аз също имам Jetta автоматик, 90 год. 1.6 бензин. Свалих си от замундата едно упътване, в което това, което доста ме учуди беше следното: на колите, произведени преди август 1985 маслото на кутията и диференциала( предполагам, че final drive означава това) се сменя на 45 000 км, а за произведените след август 1985 се сменя на 30 000 км. Някой ако знае нещо повече, ако може да пише.
Да не говорим, че когато я купувах колата, ми казаха, че маслото се сменя на 50 000 км, и никой нищо не ми каза за смяна на маслото на диференциала
. То сега да не излезе, че никой досега не е сменял масло на диференциал, включително и аз. И то ако трябва да се сменя на 30 000 км., бая скъпа излиза поддръжката.
Да не говорим, че когато я купувах колата, ми казаха, че маслото се сменя на 50 000 км, и никой нищо не ми каза за смяна на маслото на диференциала

- martineli
- Автомобил:
- Двигател:
значи на две нива са на мой голф3 кутията събира 6литра ама като свалиш картера да го източиш и да смениш филтъра се източват само три литра а другите не се източват(всмисъл не могат да се източват)
а на дифа доколкото знам и аз е към 750мл.мойта смяна струва без труда 100лв.60лв са 3л масло и 40лв гарнитура на картера и филтъра.
а на дифа доколкото знам и аз е към 750мл.мойта смяна струва без труда 100лв.60лв са 3л масло и 40лв гарнитура на картера и филтъра.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”