Постоянно ми гори комутатора на бобината
Постоянно ми гори комутатора на бобината
Здравейте колеги. Постоянно ми гори комутатора на бобината. Вече свършиха майсторите в Шумен. Смених свещи, кабели, капачка на делкото, палец и проблема се остава. Някакви идеи??? Благодаря предварително.....
- XIKS
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
лллл
при мен 2 изгоряха накрая един майстор ми пусна допълнителна маса с едно кабелче от бобината и е хванат за двигатея с едно винче
1година няма проблем да чукна на дърво
1година няма проблем да чукна на дърво
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Само предположение, не казвам, че това е причината:
Транзистора в комутатора по принцип работи в ключов режим и се нагрява твърде малко. Все-пак - нагрява се! Затова и комутатора е монтиран на алуминиева плочка.
Тя, обаче, може да се окаже недостатъчна за доброто топлоотвеждане и охлаждане на крайния транзистор. Помага й металната стена на купето, където е хваната.
Почисти идеално под плочката на комутатора, ако трябва с шкурка заглади разни неравности и капки по боята и стегни здраво болтовете, които държат комутатора за купето.
Транзистора в комутатора по принцип работи в ключов режим и се нагрява твърде малко. Все-пак - нагрява се! Затова и комутатора е монтиран на алуминиева плочка.
Тя, обаче, може да се окаже недостатъчна за доброто топлоотвеждане и охлаждане на крайния транзистор. Помага й металната стена на купето, където е хваната.
Почисти идеално под плочката на комутатора, ако трябва с шкурка заглади разни неравности и капки по боята и стегни здраво болтовете, които държат комутатора за купето.
gyb написа:каква е колата? на колко време ти гори комутатора?
смени бобината както каза колегата radotom. ако можеш намери някаква със сигурност работеща и пробвай да видиш дали ще изгори![]()
Интересно ми е какво ги правиш тия комутатори и бобини,че се налага да ги сменяш..
Колата е голф 3. 1,4mi 1992г.. А пък от бобините вече си правя колекция.... черен хумор...
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”