Та преди две седмици си газифицирах колицата. Исках да сложа Ландиренцо но в рамките на една седмица след три телефонни разговора цената стана от 390 на 450лв и ми казаха че евентуално могат да сложат уредба след най-малко месец(то такав срок даваха и за всички други марки)И с малко касмет и вразки де за един ден се оредих с БРЦ за 400лв, сложи ми я идин колега на баща ми, човека от доста време работи с представителите на БРЦ. Колата върви много добре и на газ и на бензин, на газ разход градско - 10л/100км но вместо ламбда емулатор, пича е направил компа да се занулиава при всяко гасене на двигателя, питах го не е ли по-добре с емулатор и той ми каза че тези емулатори дето се слагат са от съседна Италия, за по 20-30лв вършели някаква работа но нямат нищо общо с истинските емулатори които стрували по 300лв(междо другото това съм го чел някаде че емулаторите са по 300лв и с тях се постига и намаляне на разхода и т.н. но в България много рядко се инсталират заради цената)Човека е с пасат и неговия така е направен, и всички коли които е правил са така, аз знам поне 20 ФоуВе на които инсталирал газ и нямат проблеми.
Та въпроса ми е - имали смисъл да слагам емулатор(пича каза че ако искам ще го сложи) или да си стои както е сега. И евентуално какви проблеми може да има ако я оставя така?
-------------
Малииииииииииииии тва аз ли го изписах
Въпрос за ламбда емулатор(или както там се казва)
- silent
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Въпрос за ламбда емулатор(или както там се казва)
jettro написа:Та преди две седмици си газифицирах колицата. Исках да сложа Ландиренцо но в рамките на една седмица след три телефонни разговора цената стана от 390 на 450лв и ми казаха че евентуално могат да сложат уредба след най-малко месец(то такав срок даваха и за всички други марки)И с малко касмет и вразки де за един ден се оредих с БРЦ за 400лв, сложи ми я идин колега на баща ми, човека от доста време работи с представителите на БРЦ. Колата върви много добре и на газ и на бензин, на газ разход градско - 10л/100км но вместо ламбда емулатор, пича е направил компа да се занулиава при всяко гасене на двигателя, питах го не е ли по-добре с емулатор и той ми каза че тези емулатори дето се слагат са от съседна Италия, за по 20-30лв вършели някаква работа но нямат нищо общо с истинските емулатори които стрували по 300лв(междо другото това съм го чел някаде че емулаторите са по 300лв и с тях се постига и намаляне на разхода и т.н. но в България много рядко се инсталират заради цената)Човека е с пасат и неговия така е направен, и всички коли които е правил са така, аз знам поне 20 ФоуВе на които инсталирал газ и нямат проблеми.
Та въпроса ми е - имали смисъл да слагам емулатор(пича каза че ако искам ще го сложи) или да си стои както е сега. И евентуално какви проблеми може да има ако я оставя така?
-------------
Малииииииииииииии тва аз ли го изписах
Това дето струва 300лева не му викат емулатор а е нещо съвсем друго. Както и да е аз съм с емулатор и съм доволен а реших да бъде така за да не се нулира всеки път компютъра. Щото при мен специално като се нулира компютъра трябва да мине време докато си нагласи оборотите и вървежа. И ако всекипът всяко палене се нулира то не виждам кога ще има време да заработи нормално. Въпрос на гледна точка и избор.
- jettro
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Това дето струва 300лева не му викат емулатор а е нещо съвсем друго.
Да прав си, сега проверих - лабда контрол сиситема е.
- silent
- Автомобил:
- Двигател:
Аз от ламбда контролът се отказах не толкова заради цената колкото от евентуалните услужнения при настройката и поддръжката в последствие на ситемата.В предвид на недостатъчно квалифицирания персонал из газ сервизите по отношение на нея. Да не кажа че по класическите газ уредби се работи в 90% от сервизите по метода на пробата и грешката по три или пет основни практически правила без никаква или почти никаква теоретическа обосновка.jettro написа:Това дето струва 300лева не му викат емулатор а е нещо съвсем друго.
- madmen
- Автомобил:
- Двигател:
Джетро, не разбрах с к'ва кола си, но все пак.... от личен опит 120 хил. на старата ми Джета(инжекцион) и близо 50 хил. на Вентото(моноинж.) досега с нулиране на компа - никакъв проблем.
Още повече , на Джетата беше нек'во тъпо вакуумно Ловато и пак нямаше проблем!
: Остави ги тея приказки за ламбда контрол и газови инжекциони за по една торба пари!
Още повече , на Джетата беше нек'во тъпо вакуумно Ловато и пак нямаше проблем!

- jettro
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
madmen написа:Джетро, не разбрах с к'ва кола си, но все пак.... от личен опит 120 хил. на старата ми Джета(инжекцион) и близо 50 хил. на Вентото(моноинж.) досега с нулиране на компа - никакъв проблем.
Още повече , на Джетата беше нек'во тъпо вакуумно Ловато и пак нямаше проблем!: Остави ги тея приказки за ламбда контрол и газови инжекциони за по една торба пари!
Jetta 1.8Mi(RP) е колата(преди ми излизаше под аватара ама като го написах в "Шофира" на излиза, сага си го оправих

- netizen
- VW експерт
- Автомобил: ID7 Pro Tourer
- Двигател: APP550
- Контакти:
madmen написа:Джетро, не разбрах с к'ва кола си, но все пак.... от личен опит 120 хил. на старата ми Джета(инжекцион) и близо 50 хил. на Вентото(моноинж.) досега с нулиране на компа - никакъв проблем.
Още повече , на Джетата беше нек'во тъпо вакуумно Ловато и пак нямаше проблем!: Остави ги тея приказки за ламбда контрол и газови инжекциони за по една торба пари!
Хм, че как ти ресетват ЕКУ-то без да ти се зануляват днвения километраж и часовника на Вентото ?
Иначе Ламбда емулатор струва 40-50лв. Има разни схеми из Интернет, тествал съм - не работеше при мен, първоначално дори бях с някякъв емулатор Made in съседна Турция... В момента съм със Старгас емулатор и не натрупва грешки ЕКУ-то. При теб може да трупа грешки и от липса на захранване към дюзата, което също си има решение.
- zdr_spasov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Джетро -аз съм с точно такъв автомобил ( че и на година на производство го докарвам ). Сложих Ловато в началото на месеца. И при мен ми прекъснаха компютъра и при това не преди всяко палене, а изобщо когато колата работи на газ. Нямам никакви проблеми.
Понеже се занимавам с електроника преди да отида при газаджиите пробвах няколко схеми на ламбда-емулатори и проверих дали мога да излъжа електронния блок. Значително по-късно вдига грешка, но все пак вдига - явно не се лъже толкова лесно....
Но мой съсед с Пасат с нашия двигател му сложиха емулатор за 20лв и ефекта е нулев - след като е карал на газ не може да мине на бензин - колата киха, не държи обороти и т.н. Дори трудно изобщо запалва на бензин. След като откачи акумулатора за малко нещата се оправят ....
Така, че карай спокойно колата си и не се притеснявай.
Безаварийно пътуване на всички колеги.
Понеже се занимавам с електроника преди да отида при газаджиите пробвах няколко схеми на ламбда-емулатори и проверих дали мога да излъжа електронния блок. Значително по-късно вдига грешка, но все пак вдига - явно не се лъже толкова лесно....
Но мой съсед с Пасат с нашия двигател му сложиха емулатор за 20лв и ефекта е нулев - след като е карал на газ не може да мине на бензин - колата киха, не държи обороти и т.н. Дори трудно изобщо запалва на бензин. След като откачи акумулатора за малко нещата се оправят ....
Така, че карай спокойно колата си и не се притеснявай.
Безаварийно пътуване на всички колеги.
- zdr_spasov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
netizen написа:madmen написа:Хм, че как ти ресетват ЕКУ-то без да ти се зануляват днвения километраж и часовника на Вентото ?
Иначе Ламбда емулатор струва 40-50лв. Има разни схеми из Интернет, тествал съм - не работеше при мен, първоначално дори бях с някякъв емулатор Made in съседна Турция... В момента съм със Старгас емулатор и не натрупва грешки ЕКУ-то. При теб може да трупа грешки и от липса на захранване към дюзата, което също си има решение.
При нашите коли системата на впръскване е МоноДжетроник. Там електронния блок отговаря само за впръскването на гориво. Той няма нищо общо с дневен километраж, часовник и най-вече със запалването ....Това позволява безпроблемното му спиране, когато двигателят не работи на бензин.
По-новата система е МоноМотроник, която представлява Комплексна Система за Управление на Двигателя ( КСУД ). Освен впръскването, тя управлява по електронен път и предварението на заплаването в динамичен режим. По тази причина не може ( по-точно не трябва ) да се изключва електрония блок при работа на газ - запалителната система няма да работи нормално. Там вече е задължително използването на емулатор на сондата или поне да се ресетва електронния блок само когато колата не работи.
МоноДжетроник не поддържа диагностика на дюзата за впръскване, така че за нея не е необходим емулатор.
- zdr_spasov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Това дето струва 300лева не му викат емулатор а е нещо съвсем друго. Както и да е аз съм с емулатор и съм доволен а реших да бъде така за да не се нулира всеки път компютъра. Щото при мен специално като се нулира компютъра трябва да мине време докато си нагласи оборотите и вървежа. И ако всекипът всяко палене се нулира то не виждам кога ще има време да заработи нормално. Въпрос на гледна точка и избор.
Абсолютно съм съгласен. И при мен така се държи електронния блок, но не се усеща особено, защото само пали на бензин и после сама си минава на газ, т.е. на банзин почти не я карам. А като се наложи да се кара на бензин за 10-тина километра електронния блок си оправя настройките и всичко е ОК.
Аа,бате Здравко,ние много сме си говорили с теб по тия въпроси, ама за някои не съм съгласен:
Според мен, използването на емулатор не е задължително, но е препоръчително. Мен все пак ме дразнеше когато по време на движение светне лампата"check engine" - тя е една такава жълта и силна, ако караш по тъмно направо ти вади очите.
Гарантирам ви на всички, че схемите на емулатори по руските сайтове стават за целта. Фабричните емулатори не са нищо повече от тия публикуваните в Интернет, освен че са поне 10 пъти по скъпи. В края на краищата емулатора е един тъп генератор на импулси. Направете си един емулатор със схемата NE555 - ще ви излезе 3-4 лева най много. Добавете му и едно реле, което се свързва паралелно на газовия клапан, и сработва когато сте на газ. Релето има 1 превключващ контакт който превключва входа на компа от сондата към емулатора. Захранването на самия емулатор свържете пак към клапана. Без реле работата според мен не става ??? - кво ще кажете.
И да не си давате парите за боклуци - НАПРАВЕТЕ СИ ЕМУЛАТОРА САМИ.
Айде наслука
- Аз мисля, че електронния блок отговаря и за управлението на стъпковия ел.мотор, ако ти тотално изключиш захранването на компа, колата по принцип ще работи на газ, но с много нестабилни обороти - ту високи, около 2000, ту ниски на прага на изгасването - просто никой не управлява клапата. Не подценявай компа, той дори и наблъскани грешки управлява стъпковия мотор все пак.При нашите коли системата на впръскване е МоноДжетроник. Там електронния блок отговаря само за впръскването на гориво. Той няма нищо общо с дневен километраж, часовник и най-вече със запалването ....Това позволява безпроблемното му спиране, когато двигателят не работи на бензин.
Според мен, използването на емулатор не е задължително, но е препоръчително. Мен все пак ме дразнеше когато по време на движение светне лампата"check engine" - тя е една такава жълта и силна, ако караш по тъмно направо ти вади очите.
Гарантирам ви на всички, че схемите на емулатори по руските сайтове стават за целта. Фабричните емулатори не са нищо повече от тия публикуваните в Интернет, освен че са поне 10 пъти по скъпи. В края на краищата емулатора е един тъп генератор на импулси. Направете си един емулатор със схемата NE555 - ще ви излезе 3-4 лева най много. Добавете му и едно реле, което се свързва паралелно на газовия клапан, и сработва когато сте на газ. Релето има 1 превключващ контакт който превключва входа на компа от сондата към емулатора. Захранването на самия емулатор свържете пак към клапана. Без реле работата според мен не става ??? - кво ще кажете.
И да не си давате парите за боклуци - НАПРАВЕТЕ СИ ЕМУЛАТОРА САМИ.
Айде наслука

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”