Колата е Г2 Syncro и е с ABS. Случката е следната:
Както си карам и изведъж светват двете светлини - (!) и АBS. От този момент, при натискане на спирачка, педала потъва бавно до дъно и издава звук, подобен на скимтене. С леко припомване колата спира, при условие че карам 30-40.
Това, всъщност , ми се случва за 2ри път. Първиат път се само-оправи след неколкоднвен престой паркирана на улицата. По късно майстор откри някава грешка на ABSа, но каза че нищо не може да направи, докато не се случи пак, и тогава да я види... И от тогава си карам, очаквйки всеки момент да остана без сппирачки... И кгато днес това се случи, моя майстор, естествено, не е в София да я види!
Някакви идеи, на какво може да се дължи проблема??
tnx

Проблем със спирачките
- kokovanev
- Автомобил:
- Двигател:
Освен накладките - ниво на течността? Сменял ли си я скоро - да не би да не е обезвъздушено и/или да губиш течност... А може и да е цилиндъра, ама напоследък не зареждат много /поне тук/ с рем. комплекти /то и с тях често само се влошават нещата рано или късно, толкова са "качествени".../, ами направо ти дават някакъв нов за 60-80 лв., който също не се знае в кой ТМТ или гараж е правен...
След първият път, когато ми се случи това, отидох и смених накладки и цилиндърчета и на 2те задни. Оказа се, че бяха протекли, нищо че ги бях сменил преди само година! Очевидно не в това е бил проблема, защото сега, 2 месеца по-късно, пак имам същата драма с изчезването на спирачките.
И сега любимия ми момент... няколко часа след като писах във форума снощи, се качих на колата, която беше паркирана пред работа, и се прибрах без никакви проблеми... пак се беше само-оправила
Са майстора пак ще каже "карай така и като пак ти откажат спирачките ела да ги видим" Е как да тръгна за морето другата седмица с тия спирачки... Пълен кошмар!
И сега любимия ми момент... няколко часа след като писах във форума снощи, се качих на колата, която беше паркирана пред работа, и се прибрах без никакви проблеми... пак се беше само-оправила

- tear_drop_
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”