Разход на 1.8 АБС

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
chirenski
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Разход на 1.8 АБС

Мнениеот chirenski » Чет 21 фев 2008 23:13

Здравейте колеги :) Преди да почнете да ми се карате защо не съм ползвал търсачката преди да пусна тема , недейте . Търся стана 3ти ден и не мога да си реша проблема , а той е 17 на 100 . Карам до 3000 об/мин.
Колата е на 7000 км. след основен ремонт разхода ми е такъв през тези 7000 км като изключим първите хиляда като успях да го смъкна на 8 литра извън града . Знам ,че има задръствания и че зимата се качва разхода , но при мене и лятото ми гори пак толкова . Мисля , че нее нормален този разход ако ми кажете ,че е нормален значи просто ще пиша тема в раздел "Продава" :) Предварително се извинявам ако съм пропуснал нещо от търсачката и ви моля поогнете .Просто вече не се издържя на седмица давам 50 лв. за бензин , а като погледна не съм минал и 150 км. Благодаря предварително на всички отзовали се .

Потребителски аватар
Теодор
Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
Двигател:

Мнениеот Теодор » Чет 21 фев 2008 23:25

А това чете ли :?: Двиг. е 99.9% идентичен с твоя :idea:
http://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?t=79984

Потребителски аватар
chirenski
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот chirenski » Пет 22 фев 2008 6:41

Прочетох гореспоменатата тема , освен ,че и на колегата пасата гори много друго не разбрах :)

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Re: Разход на 1.8 АБС

Мнениеот joker » Пет 22 фев 2008 7:44

creon написа:Здравейте колеги :) Преди да почнете да ми се карате защо не съм ползвал търсачката преди да пусна тема , недейте . Търся стана 3ти ден и не мога да си реша проблема , а той е 17 на 100 . Карам до 3000 об/мин.
Колата е на 7000 км. след основен ремонт разхода ми е такъв през тези 7000 км като изключим първите хиляда като успях да го смъкна на 8 литра извън града . Знам ,че има задръствания и че зимата се качва разхода , но при мене и лятото ми гори пак толкова . Мисля , че нее нормален този разход ако ми кажете ,че е нормален значи просто ще пиша тема в раздел "Продава" :) Предварително се извинявам ако съм пропуснал нещо от търсачката и ви моля поогнете .Просто вече не се издържя на седмица давам 50 лв. за бензин , а като погледна не съм минал и 150 км. Благодаря предварително на всички отзовали се .

апри Вальо и Ицо на Елкон ходи ли????(местността Пчелина на баира срещу бензиностанция Адмирал...пътя за газостанция Младост)....
Хайде иди пък после пиши....
Защото много неща могат да бъдат причина и само декодери газ анализатор ще ти прошепнат исстината на ушето :wink: .....
Хайде тичай пък после пиши за какво става въпрос!

Потребителски аватар
chirenski
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот chirenski » Пет 22 фев 2008 13:56

След 1 час ще я закарам при едни познати да я качат на елкон и ще пиша какво са казали :)

Потребителски аватар
seksislav
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот seksislav » Пет 22 фев 2008 17:22

имах същия проблем приятел и отидох на диагностика и се оказа че имах скъсан кабел на захранването на ламда сондата /точно зад ангренажния ремък е . та ка че провери си и двата кабела дали са читави. за ремонта на мен ми взеха 10 лв. /фактически само ми смениха две жички от по 20 сантиметра/. и колата си стана пак нормална откъм разход на гориво.

успех

Потребителски аватар
chirenski
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот chirenski » Пет 22 фев 2008 18:52

Ходих днес , оказа се ,че всичко си е в нормата предвъренето закъсняваше малко и го оправиха в ЕКУ-то нямаше никакви грешки . Открихме обаче един друг проблем ,че 4те ми свещи са различни т.е. майстора който ми прави основния ремонт ми е сменил свещите с такива от боклука еднополюсни ... Посъветваха ме да сменя свещите и утре ще го направя . В главата ми изникна следния въпрос може ли само от свещи да е този безбожен разход ?

Потребителски аватар
CRX Racing
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот CRX Racing » Пет 22 фев 2008 21:53

При мене разхода преди Ноември месец беше 9/100 градско, като карам с широки гуми. В момента е 13/100 :roll: На бензин карам. Ходих на диагностика, всичко точно... Свещите са ми нови NGK, колата си работи супер, на извънградско си харчи нормално...

Потребителски аватар
Теодор
Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
Двигател:

Мнениеот Теодор » Пет 22 фев 2008 22:47

CRX Racing написа:При мене разхода преди Ноември месец беше 9/100 градско, като карам с широки гуми. В момента е 13/100 :roll: На бензин карам. Ходих на диагностика, всичко точно... Свещите са ми нови NGK, колата си работи супер, на извънградско си харчи нормално...
    И при мене е същия но карам по 3км сутрин и вечер за около от 3 до 5мин и колата си работи все студена :evil:

Потребителски аватар
chirenski
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот chirenski » Съб 23 фев 2008 16:11

Ако падне на 13 ще си я карам с кеф , но не падне ли до 12-13 просто ще я продам с кеф ... Много съм доволен от нея , но не се издържя ;)

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”