Здравейте, преди 2 седмици в големия студ навъртях 200 км и отидох до Варна, и тъкмо влизам в града и усетих че колата потрепери за 5-10 секунди (все едно ще ми свършва бензина, но резервоара беше до половината. Оправи се, но след 5-10 минути вече наближавам Карфур и започна да трепери по осезателно и на един светофар изгасна. Понечих да запаля, трепери здраво и изгасва, така пробвам няколко пъти и не ще да работи (понякога пали за 1-2 секунди но трепери здраво и изгасва). Оставих я на светофара и отидох да търся хора да я избутаме. След 10 мин се върнахме и почнахме да бутаме и понечих да запаля и запали с триста зора и много газ и успях да я подкарам 50 метра до един паркинг но с много натискане на газ при което много трепереше но някак си изминахме 50 метра до паркинга. Отидох да търся начини да я закарам до сервиза. Върнахме се след 2 часа да я вземем с платформа, пробвах да запаля и нямаше проблем - работи перфектно двигателя(все едно нищо не се е случило). Но за всеки случай я закарах в един сервиз - познат на мой познат. Мъчи се един час, но не се появи проблема, чисти там някои дюзи,гледа свещи, върза компютъра за грешки, това онова и каза че не вижда нищо нередно никъде. Излязох от сервиза и се прибрах 200 км без проблем. За всеки случай смених бензиновия филтър.
Обаче днес пак се обади, тръгнах с колата до магазина и като приближавам пак потрепера за няколко секунди - няколко пъти и изгасна. Около 10 пъти се помъчих да я запаля, трепери и гасне и най накрая заработи, отначало като подавах газ потреперваше и сякаш малко по късно реагираше, но после се оправи пак. Сега пак е добре, но си мисля че от сега нататък ще ми прави проблеми, и се притеснявам от какво може да е.
Някой имал ли е подобен проблем?
Голф 3 АЕЕ 1.6 i - трепери и не ще да пали
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”