Километража ми се побурква след 160км/ч!

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
PIPI
Автомобил:
Двигател:

Километража ми се побурква след 160км/ч!

Мнениеот PIPI » Вто 26 фев 2008 20:03

Здравейте,имам въпросче!Значи изтрещелият ми километраж е съвсем нормален,докато не достигна скоростта от 160км/ч,след което моментално се пълни до 260км/ч и стрелката започва да трепери там,когато отпусна газта,километража превърта кум 0км/ч и после като подам пак газ показва съвсем неверни километри!Когато намакя скоростта,той се оправя!Ако можете да ми помогнете,ще Ви бъда много благодарен!
mod edit: dobrinb

Потребителски аватар
Glove
Автомобил: VW Golf MK2 GTI
Двигател: AUM

Мнениеот Glove » Вто 26 фев 2008 21:05

На скоростната кутия има един преобразовател от механично движение в електрически импулси скоростта от колелетата предавана от скоростната кутия. Този елемент има пряко касателство към километража, не че и компа на колата няма частична намеса, но погледни първо там! :wink:

Потребителски аватар
martineli
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот martineli » Вто 26 фев 2008 21:28

и аз не одобрявам такова каране в бг но съм принуден да се съглася с тиан,щото пък представете си че човека реши да ходи в джермани пък там няма ограничения така че секи решава са себе си.
а за проблем прегледай да не би някоя букса да прави чакмаци да прекъсва щото на един приятел му изключваше таблото пък.

dimitars
Автомобил: Golf 3
Двигател: AEA

Мнениеот dimitars » Вто 26 фев 2008 21:33

За километража-да.Освен този проблем,може и да не покзава вярно при по ниски скорости и може да имаш проблеми...трябва да се оправи.Не съм специалист по автомобили,но разбирам от електроника.Много малко вероятно е да е от компютъра на колата...

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”