Цена на потенциометър за Г2

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
EX
Автомобил:
Двигател:

Цена на потенциометър за Г2

Мнениеот EX » Сря 11 авг 2004 14:10

Случайно някой да знае цена на потенциометър за Г2 1.8 RP

Потребителски аватар
niki7878
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот niki7878 » Сря 11 авг 2004 23:00

imam dva mislq,ama se pribiram sled 10tina dni v Sofia.

Потребителски аватар
Nova
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Nova » Чет 12 авг 2004 8:45

Ъъъ, за какво е този потенциометър? Mr Green Fun

Потребителски аватар
EX
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот EX » Чет 12 авг 2004 11:43

niki127 написа:imam dva mislq,ama se pribiram sled 10tina dni v Sofia.

Колко парички ще искаш за един?

Потребителски аватар
EX
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот EX » Чет 12 авг 2004 11:49

Nova написа:Ъъъ, за какво е този потенциометър? Mr Green Fun

Хмм :roll: за какво ли :roll: за изваждане на пари :lol: :lol: Това е една простотийка, която се намира на инжекциона и като се прецака двигателя започва да прекъсва, губи мощност и все такива хубави неща :wink:

Потребителски аватар
opipva4a
Палячо
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот opipva4a » Чет 12 авг 2004 11:49

ИМА ЛИЧНИ ЗА ТЕЗ ОБЯСНЕНИЯ

Потребителски аватар
NovobranecGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот NovobranecGT » Пон 16 авг 2004 16:58

Sys syshtiq dvigatel sym i smenqh syshtiq datchik.Pri men beshe razbutan i moje bi precakan i motorcheto ne mi raboteshe, ne mi se tyrseshe potenciometyr po morgite i zatova mi slojiha ot samiq serviz nqkakyv vtora ryka ot audi 80.Dadoh 60 za motorche i otshte 400 :shock: za potenciometyr i nova diuza+ rabotata no sega golfa e pushka i ne syjalqvam za parite zashtoto mashinkata si zaslujavashe remonta.
Chisto nov struva 1000 lv :shock: Recikliran beshe 200-300 evro(zavisi ot modela) a za vtora ryka ne moga da ti kaja....... :roll:
Vyv foruma na dir-a nqkakyv ot Dunev mi razpravqshe che mojel da gi nastroiva kato e razmesten kakto e i moq ama az ne sym ot sofiq a i mnogo ne vqrvam che moje da se nastroiva sledkato sa slojili plombi....

Потребителски аватар
EX
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот EX » Вто 17 авг 2004 9:31

1000 лв. :shock: :shock: :shock: :shock: че на мен голфа не ми струва толкова :? :? а аз си правих сметки да е нещо от рода на 100 лв. :roll: На мен всъщност не ми трябва целия потенциометър, а само плочката, защото мойта нещо се окислява и не прави контакт, а от там колата започва да прекъсва :(

Потребителски аватар
NovobranecGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот NovobranecGT » Вто 17 авг 2004 12:02

Ami mahash q kato si otbelejesh staroto mqsto, pochistvash i slagash pak, ama v nikakyv sluchai ne q razmestvai :evil: Predpolagam che moje da se nameri neshto i za 100-200lv ama trqbva da se tyrsi.Ako nqkoi poznat s takyv pasat go nameli nqkyde i posle go prodade na chasti moje da ti podari napravo negoviq ama vsichko e vypros na kysmet.Toq shiban potenciometyr e osnovna chast ot monoto i bez nego nqma kak.Vse pak 1000 lv e chisto nov direktno ot bosch ama toi vyrvi s aluminieviq blok s droselovata klapa i lostoviq mehanizym.Az shtqh da porychvam na Punkara ot klub TOYOTA na DIR-a da mi nameri ot morgite v italiq ama se otkazah, nai-lesno mi beshe da mi go smenqt v serviza na mqsto.Vyrvi potyrsi po morgite iz sofiq i vij po kolko pari vyrvqt, moje na nqkoq morga da ne znaqt za kakvo stava duma i da ti go dadyt tynko :roll:

Потребителски аватар
EX
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот EX » Вто 17 авг 2004 12:15

Ходих на диагностика, за да разбера защо прекъсва колата и се оказа от тази плочка. Там я свалиха без да отбелязват нищо, почистиха я и сега е по-добре, но все пак исках да купя нова. Не ми е ясно как може да се размести :roll: тя се държи от 4 болта и няма начин да мръдне.

Потребителски аватар
NovobranecGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот NovobranecGT » Вто 17 авг 2004 13:21

Samo da te svetna che originalno taq plochka e s 4 bolta na glavite na koito ima plombi za da ne se buta, zashtoto e nastroena na stend, tq izprashta signal na ECU-to i to pyk prashta signal na injektora da se otvori za nqkakvi si chasti ot sekundata.Spored men potenciometyra i injektora vyrvqt v komplekt za da e precizno gorivoobrazuvaneto, kogato ne e precizno se polucava taka narechenoto ot men izstrelvane na krystovishtata.Kogato davash gaz da poteglish kolata otnachalo se zamislq i posle kato luda podskachka i se izrqzva a okolnite te mislqt za super balyk, koito ne moje da kara :roll: Ako shte vzemash potenciometyr da e s plombi zadyljitelno, inyche ako go nastroivash vse pri nqkoi oboroti shte popridyrpva i nqma da ima moshtnost ili pyk shte zabiva mucuna, kakto praveshe pri men na 3000 oborota.
Vij tiq saitove ako iskash:
http://xoomer.virgilio.it/flmbe/Monob.htm
www.volkswagen.msk.ru - tuk nqkyde imashe obqsneniq na rusnacite kak sa si svalqli plochkite da gi pochistvat, mai imashe i edin deto si q e smenql
Hajde sys zdrave!

Потребителски аватар
EX
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот EX » Вто 17 авг 2004 13:32

Много точно го описа :wink: точно така се държеше колата. Когато свалиха плочката на нея наистина имаше пломби, казаха ми че потенциометъра ми бил много запазен само дето тази пластина вероятно се окислява и не прави добър контакт, след което я сложиха както им падна без никаква настройка и сега се държи по-добре въпреки че когато е студена отново го прави това забиване на носа :cry: Има ли някъде стенд в София на който да може да се настрои? Иначе благодарности за инфото :wink:

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”