прекъсвач на оборотите

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
rosen123456
Автомобил:
Двигател:

прекъсвач на оборотите

Мнениеот rosen123456 » Вто 26 фев 2008 23:05

Здравейте колеги,
Имам следния проблем:
Преди около седмица колата ми VW Sharan започна да гасне , мощността на двигателя значително падна с две думи едвам диша.
След едноседмично ходене по мъките(знайни и незнайни майстори) се оказа че по някаква причина се е променила центровката на запалването. Просто андренажния ремък беше прехвърлил с два зъба. Нагласиха ми отнотово центровката и колата си тръгна добре, но се появи друг проблем.
Прекъсвача на оборотите започна да сработва на 4500об/мин.
Някакви идеи откакво може да е?
Предварително благодаря

apostol
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот apostol » Сря 27 фев 2008 22:15

Колега що за нещо е това "прекъсвач на оборотите"-ще ти бъда благодарен,ако ми обясниш.Ако това "2000"дето си го писал след"Sharan 1996" е кубатурата на мотора-най вепоятно той е ADY.Аз не разбирам въпроса ти-какво точно се случва след 4500 оборота?!Пък и не знам за какво служи "прекъсвача" :roll: :?:Ако зацепването на АНГРЕНАЖНИЯ ремък ти се е изместило с 2 зъба-по-скоро си задай въпроса защо се е случило и търси проблема някъде там-не в "прекъсвача".Успех!

bachest
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bachest » Сря 27 фев 2008 23:37

apostol написа:Колега що за нещо е това "прекъсвач на оборотите"-ще ти бъда благодарен,ако ми обясниш.

Предполагам, че има предвид, когато ECU-то прекъсва подаването на гориво. По принцип това се случва когато си в червения сектор. Единственото логично нещо, което ми идва на ум е, че ECU-то сваля червената линия примерно на 3000/4000 об./мин, когато двигателя е студен. Тоест датчика подава стойности за студен двигател.
Абе я някой по-компетентен да се изкаже, а не аз да ръся бисери тука :wink:

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”