Демонтаж на преден калник

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
el_nino
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Демонтаж на преден калник

Мнениеот el_nino » Съб 01 мар 2008 10:04

Дойде пролетта и е време да се захванем с премахването на показалата се ръжда по колата .... проблема обаче е че предния калник е ръждясал и ръждата влиза под декоративния черен праг и зад ръба на вратата .... няка как да се работи без да се свали калника ..... та въпроса ми е някои ако може да ме опъти как се сваля калника .... да видим дали ще се справя ..... Между другото и демонтажа на черния декоративен праг ако някои обясни ще бъде от полза .
Благодаря предварително !

Потребителски аватар
Memorex
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Memorex » Съб 01 мар 2008 13:26

отвивай боловете мисля че бяха с с ключ 10 и дърпай

el_nino
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот el_nino » Съб 01 мар 2008 14:37

кои болтове (обясни подробно ).... тия дето са под капака на мотора ли ..... ? само на тях ли се държи калника .... ? Някои ако може да изкара една картинка от аутодата-та .... че компа ми е мн бавен за нея и засича .... ?

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Съб 01 мар 2008 15:56

Да, има няколко болтчета под капака, мисля- 2 към купето (към вратата) и няколко щипки към предницата на колата.
Свали гумата и огледай. Трябва и подкалника да свалиш, но то това се подразбира ;)

Потребителски аватар
skilidka
Автомобил:
Двигател:

:)

Мнениеот skilidka » Съб 01 мар 2008 16:39

колега има болтчета не е като да няма:)
значи освен тези които се виждат като отвориш капака като почнеш отпред и стигнеш чак до пантата на капака......
като махнеш подкалника има на гредата в задния край на калника....откъм вратата.....има един на прага......има отстрани под бронята...можеш да пробваш да откачиш бронята само от единия край...
после след като развиеш всички болтчета трябва да внимаваш защото откъм вратата демек задния край на калника.....германеца предвидливо е нахакал с разни мазила които са полезни,но при сваляне в последствие
се вижда бая зор защото калника точно откъм задната страна стои като заварен и ако напъваш прекалено много се деформира и после много трудно ще нагласиш фугата откъм вратата:)
аз ако бех н твое място направо щех да сменя калника с друг...здрав :D
кво ще се занимаваш с разни ремонти да си оризиляваш колицата
поне ся има талянски здрави калници колкото искаш....мое да си намериш и твоя цвят с повече късмет....
успех!!!
забравих да ти кажа че тия задните често са скрити от покритието(мазилата за които ти казах) така,че ще се наложи да поразкъртиш с неква отверка за да ги намериш.....

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”