Иначе има доста феродо по накладките и не са изтъркани до край. Та въпроса ми е трябва ли да ги сменя или да карам така? От какво може да се получи това отлепяне, много честа употреба и прегряване или просто накладките са некачествени?
Проблем с накладките на дисковете...
Проблем с накладките на дисковете...
От както съм купил колата (Голф 3) не са сменяни накладките, нито отпред, нито отзад и един ден ми се стори, че като натисна спирачката има някакво леко скърцане в първия момент. Иначе клата си спира нормално! Свалихме накладките да ги видим и две от четирите имаха следния проблем - от едната страна феродото бе започнало да се отлепя:
Иначе има доста феродо по накладките и не са изтъркани до край. Та въпроса ми е трябва ли да ги сменя или да карам така? От какво може да се получи това отлепяне, много честа употреба и прегряване или просто накладките са некачествени?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Jetman написа:Мерси колеги! Няма начин да не сменям щом е сериозно положението! Дисковете имат леки неравности по повърхността си, но не са канали - просто много леки. Аз не съм спец и не зная дали са за смяна. Да ми кажете някакви симптоми на спирачен диск, който е опасен и трябва да се смени, какво да гледам?
Най-опасното износване е като погледнеш диска отстрани да има тази форма: /\ или \/ - имено такова износване отлепва и току-що сменени нови накладки

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”