Инцидентен пукот на двигателя!Някой има ли идея....

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
leavon
Автомобил:
Двигател:

Инцидентен пукот на двигателя!Някой има ли идея....

Мнениеот leavon » Нед 31 юли 2005 16:35

... на какво може да се дължи инцидентно препукване на мотора? Признавам, че не съм търсил такава тема, но не знам как да я формулирам. Става дума за силен пукот от мотора (казаха ми, че дори искри се видяли в този момент!) и имам чувството, че се появява когато двигателя се товари повече. На няколко пъти (при включване на втора) се опита да блокира колелата и се получи здраво прехълцване. Може ли такива неща да се появяват при нарушена центровка (прескачане на зъб на ангренажния ремък, например) или е нещо друго? За да бъда максимално точен, преди седмица ударих колата в багажника на едно Рено. Посмачкаха се брони, ламарини и капак. Радиатора е невредим, колата е в движение, но се появиха това пукане и прекъсване та си мислих може ли да е от удара нещо??
Мотора е RP 1.8 mi, 90 к.с., Голф-2 91 г.
Благодаря за помощта!!

Потребителски аватар
Jovany
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Jovany » Пон 01 авг 2005 12:43

На мен ми звучи като не добра центровка на запалването но не съм сигурен по добре някой който разбира повече да напише нещо.
Може и при удара нещо да се повредило.

Torque
Автомобил:
Двигател:

hfh

Мнениеот Torque » Пон 01 авг 2005 15:29

Къде препуква? През ауспуха ли? Да не би да връща към колектора? Газ има ли?

Потребителски аватар
leavon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот leavon » Пон 01 авг 2005 22:15

Казаха ми, че са видяли искрите отпред, някъде покрай ремъците. На мен също ми се стори, че го чувам по-скоро отпред, отколкото от ауспуха. Колата е на бензин - няма газова уредба!

pipi_to
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот pipi_to » Сря 03 авг 2005 19:34

Ако е само пукане, може ремъкът да се е разхлабил и да ти опира в предпазителя, но за прекъсване...

Потребителски аватар
leavon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот leavon » Сря 03 авг 2005 23:36

Днес при майстора стана ясно нещо ново. Когато се опитвал да изправи маската (около фаровете) нещо изчаткало и излезли сериозни искри. Според него са дали някъде на късо кабелите за фара, мигача, машинката за вертикално отклонение на фара, халогените и още един дълъг кабел, който така и не разбрахме закъде е. Тези кабели наистина бяха притиснати от смачканите ламарини и това ми се струва възможно. Но все още не мога да си обясня прекъсването на работата на двигателя. Възможно ли е от това правене на късо, да прекъсва цялата ел. инсталация и то за части от секундата??

Потребителски аватар
ЧАНДЛЪР БИНК
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ЧАНДЛЪР БИНК » Чет 04 авг 2005 6:00

ами едно сериозно КЪСО по ел. системата може да е причина за много неща дори и за прекъсване на мотора.

pipi_to
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот pipi_to » Чет 04 авг 2005 19:15

Това си е опасна работа, можеш да се запалиш. По-добре смени кабелите, без изолация или ги изолирай.
А прекъсването може да е от това, че от късото ти се е претоварил алтернатора и е спрял мотора. Пример - като включиш фарове и отопление на задното стъкло падат оборотите, пък камо ли късо съединение. Предположение.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”