проблем с карборатора на Венто

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
прецакан
Автомобил:
Двигател:

проблем с карборатора на Венто

Мнениеот прецакан » Пет 07 мар 2008 14:54

Здр. От няколко месеца имам проблем с оборотите на двигателя които ту се появява ту изчезва.За какво става дума: имам WV Vento дв.ABU 1.6 75к.с.като подам газ оборотите не падат веднага а се задържат в порядъка на около 1500-2000 и след няколко секунди почват да падат бавно.Също така като се спускам по наклон колата се ускорява сякъш и подавам газ.Гледахме стъпковия мотор на карборатора и ми направи впечатление че след отнемането на газта тои се пребира веднага в краино положение след което веднага са връща и поддържа оборотите.А иначе работи добре на малки обороти.Това го прави и на бензин и на газ.Моля даите някакви съвети на какво може да се дължи това

Потребителски аватар
dbanchev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dbanchev » Пет 07 мар 2008 16:07

Здравей колега! Едно уточнение- венто 1,6 АBU не е карбуратор, а моно инжекцион. А относно проблема с оборотите- почисти стъпковото моторче, най- вероятно е замърсено и от това идват проблемите ти. Аз имах подобен проблем с оборотите и след почистване на стъпковото моторче сичко е ок.
:wink: :arrow:

прецакан
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот прецакан » Пет 07 мар 2008 17:59

Да колега прав си че е моноинжекция.но кое по-точно се чисти на моторчето и с какво.блг

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”