Слабо място на Golf III

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
ANNIHILATOR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Слабо място на Golf III

Мнениеот ANNIHILATOR » Пет 16 сеп 2005 15:43

Ако я има тази тема направо е заключете, но икам да попитам колегите с Г3.На моята на задната врата под чистачката където е гуменото оплътнение на стъклото винаги се задържа вода и прах. Естествено идеални условия за възникаване на корозия.Още като си купих колата забелязах малка подпухнала област.Но Както всеки знае - кола втораръка без косур няма.Та взех почистих мястото и го боядисах с гъбичка.щото ми казаха че такава боя на Спрей няма да намеря (колата е БУРДО/перла), не е перфектно но като се има в предвид размера около 5мм квадратни, не се забелязва.Добре но след година естествено пак се появи.Според мене е от задържането на вода и прах.Та тази година почистих мястото под гуменото уплатнение много добре, третирах корозииката с ръждопреобразувател, напълних пространството под уплатнението със силикон с цел да не се пълни с вода и накрая пак си боядисах местенцето с бойчка.
Ако някой колеги имат този проблем и са намерили някакво решение да пишат!!!
P.S. ЕСТЕСТВЕНО КОЛАТА НЕ Е ГАРАЖНА
Завиждам на тези дето имат гаражи!!!

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Пет 16 сеп 2005 15:51

проблемче си е.оттам тръгва надолу и си ..... мамаета .аз все още го нямам,ма знаеш ли?имам френд дето го поправи при некъв майстор и доколкото разбрах се свалял целия прозорец прави се ,слагасе стъклото и готово.вече 2 година няма проблеми.като му свалиха стъклото му тунираха и останалите прозорци

Потребителски аватар
ANNIHILATOR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ANNIHILATOR » Пет 16 сеп 2005 16:00

Питай го колко му е излязло и да събирам пари.Само свалянето и правенето.Без тунинги.
Благодаря предварително!!!

Потребителски аватар
landwarrior
Автомобил:
Двигател:

Re: Слабо място на Golf III

Мнениеот landwarrior » Пет 16 сеп 2005 19:07

ANNIHILATOR написа:Ако я има тази тема направо е заключете, но икам да попитам колегите с Г3.На моята на задната врата под чистачката където е гуменото оплътнение на стъклото винаги се задържа вода и прах. Естествено идеални условия за възникаване на корозия.Още като си купих колата забелязах малка подпухнала област.Но Както всеки знае - кола втораръка без косур няма.Та взех почистих мястото и го боядисах с гъбичка.щото ми казаха че такава боя на Спрей няма да намеря (колата е БУРДО/перла), не е перфектно но като се има в предвид размера около 5мм квадратни, не се забелязва.Добре но след година естествено пак се появи.Според мене е от задържането на вода и прах.Та тази година почистих мястото под гуменото уплатнение много добре, третирах корозииката с ръждопреобразувател, напълних пространството под уплатнението със силикон с цел да не се пълни с вода и накрая пак си боядисах местенцето с бойчка.
Ако някой колеги имат този проблем и са намерили някакво решение да пишат!!!
P.S. ЕСТЕСТВЕНО КОЛАТА НЕ Е ГАРАЖНА
Завиждам на тези дето имат гаражи!!!

аз имах същия проблем само че аз дори нямах уплатнението отдолу,Почистих го с спирт и леко го зашкурих само канала и напълних със черен силикон ,после до оформих и залепих хартиено тиксо отгоре да го покрие да не се праши докато изсъхне,вече немам проблеми ,ако искаш мога да пусна и снимки да видиш как е станало със силикона

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Пет 16 сеп 2005 19:29

ANNIHILATOR написа:Питай го колко му е излязло и да събирам пари.Само свалянето и правенето.Без тунинги.
Благодаря предварително!!!

ами на теб до пловдив удобно ли ти е?ако да 6е го питам колко,но мисля че беше към 200лв

Потребителски аватар
Ninja
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ninja » Пет 16 сеп 2005 22:00

Третирането от твоя страна е само временно решение. Ръждата тръгва от под уплътнението и като трайно решение с изпитано и дълготрайно действие съм виждал:
1) сваля се стъклото
2) маха се уплътнението
3) изчиства седо здрава ламарина, ръждопреубразовател, кит (при нужда), основа и боя
4) залепване на стъклото(без уплътнение)
Като допълнителна информация:
демонтаж и монтаж на стъклото 20-30 лв; кит, основи,силикон и т.н. 10 лв, почистване и пръскане 50-60, останалите пари зависят от вида на боята - акрилна или металик, но дори и металика е около 20 лв за 100гр -повече не са ти нужни.

Потребителски аватар
SkyWalker
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

ре

Мнениеот SkyWalker » Съб 17 сеп 2005 0:10

И аз имам решение, но малко по-радикално!!!
Лек тунинг - махаш номера, чистачката, механизма и си горов!!!
Хем по-красиво, хем по-надеждно!

"нет человек, нет проблема" :lol:

Потребителски аватар
Muncho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Muncho » Съб 17 сеп 2005 1:16

До колкото знам това е ахилесовата пета и на 2-ката :(.

Потребителски аватар
IvanMan
джедай
джедай
Автомобил: Golf 7 TDI Estate BlueMotion
Двигател: CRLB

Мнениеот IvanMan » Съб 17 сеп 2005 7:14

Не съм съгласен с теб, имам и GOLF 2 89 година няма такъв проблем, на 3-ката ми вече е почнало да избива ръжда на капака на багажника.

Потребителски аватар
ANNIHILATOR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ANNIHILATOR » Съб 17 сеп 2005 7:29

Колегата дето го е направил с черен силикон ако може да посне снимки.Що се отнася до сваляна на цялото стъкло ще го направя,ако видя че няма ефект от силикона.В момента пространството под уплатнението съм го запълнил с обикновен силикон.Естествено ще почне пак да корозира ако се одлепе силикона! Дано само не се отлепе.Яд ме че не ползвах черен.
Що се отнася за Голф 2 не съм съгласен! Виждал съм и при Г2 но това е рядкост.При Г2 гуменото уплатнение обхваща вратата отвън и не се получава ръб дето да събира водата. А и там стъклото не е лепено така че проблема за свалянето е никакъв!!!

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Съб 17 сеп 2005 8:24

колега,със силикона е временно.направи си го както ти каза NINLA-a
а не след време да пускаш отново тема

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”