Странен проблем с таблото.

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
batslav
Автомобил:
Двигател:

Странен проблем с таблото.

Мнениеот batslav » Нед 02 мар 2008 15:24

Здравейте на всички, искам да попитам дали някой е имал такъв проблем.Проблема е следния на незапалена кола таблото работи нормално смисъл чесовника си върви и километрите се показват.След подаване на контакт или на запалена кола всичко изгасва работи само стрелките за бензина и температурата.И ако може да ми кажете каде могат да ми го оправят(за сервиз в София).БЛГ.

Потребителски аватар
charli-ko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот charli-ko » Сря 05 мар 2008 9:28

Здравей, не знам само как разбра, че колата като не е запалена -километражът ти работи - ама това не е толкова важно. Имал съм подобен проблем на моя Голф 3-ка преди години. Проблема се състтоеше просто в моите некадърни умения на жичкаджия- опитвах се да си връзвам едно касетофонче и понеже нямаше готова букса- връзвах жиците на принципа "проба-грешка" и когато касетофона проработи- тръгвам аз и километражът и оборотите не работеха-след това превързах една жица (май някакъв плюс беше) от касетофона и километражът се оправи.
Да не си правил и ти някои експерименти със жици по колата и да се е получил същия гаф.

Потребителски аватар
petarkolev
Автомобил: Jetta II 1.8
Двигател: RP

Мнениеот petarkolev » Сря 05 мар 2008 10:30

Стегни си клемите на акумулатора.

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Сря 05 мар 2008 11:19

Плюс малко трудно ми се струва, че могат да хванат от там (не е невъзможно! Идиоти всякакви!), но виж, да ти се губи маса ми изглежда перфектно възможна ;)
Като не работи колата консумацията е малка и все успява да затвори през някъде верига ;)
Запалиш ли- вече се прекъсва това местенце.
А стрлките за темп и гориво сигурно си работят и без да е на контакт, но- логично- не се вижда ;)
charli-ko написа:Здравей, не знам само как разбра, че колата като не е запалена -километражът ти работи...

Вероятно колегата има предвид не скоростомера, а индикацията на изминатите километри ;)

Потребителски аватар
batslav
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот batslav » Сря 05 мар 2008 19:29

Да точно така индекса на изминатите километри.Преди да спре да показва тъблото стрелките ми играеха все едно колата загасва и се пали на ново.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”