Става въпрос за един Golf 1996-та година 2 литра 8 клапана.
В разширителното казанче на охлаждането влиза масло. Това знам че е сигнал за гръмнала гарнитура на двигателя, само че колата се държи нормално. Не загрява (преди седмица мина 300 км без никакви проблеми), няма загуба на мощност и няма странни шумове от мотора.
Дали проблема е сериозен? Утре тръгвам на дълъг път с тази кола, пожелайте ми успех! Какво може да се случи всъщност ако проблема е гарнитурата? - ако само почне да прегрява не ме плаши чак толкова, имам опит с прегряващи двигатели.
Евентуален проблем с гарнитура на Golf 3
- _HighVoltage_
- Автомобил:
- Двигател:
- SBobi
- Автомобил:
- Двигател:
не е задължително да прегрее или нещо подобно. Попринцип не е задължително да има загуба на мощност, нестабилна работа и така нататък! Всичко в работата на ДВГ си е нормално, но зависи и от това как е духнала! Аз си дойдох от Германия до тук с духнала гарнитура и нямаше загуба на мощност и т.н. Друг е въпроса че при мен беше заминало само едно о-пръстенче и просто течеше масло от там и не духаше в антифриза!
Но при това което казваш че има масло в антифризаси си за гарнитура нищо че няма други симптоми
Но при това което казваш че има масло в антифризаси си за гарнитура нищо че няма други симптоми

- _HighVoltage_
- Автомобил:
- Двигател:
Мдам...мерси за отговора. Колата утре я очаква път над 1000км и силно се моля да няма проблеми. Едва ли има някакво временно решение на проблема? То засега всъщност проблем няма, а само индикация за големия потенциален проблем. Аз ще взема няколко туби вода и масло за всеки случай, но някакви други съвети? (варианта да не се тръгва изобщо не е приемлив)
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”