Турбото ми няма налягане!!!
Турбото ми няма налягане!!!
Имам въпрос във връзка със слабото налягане на турбината ми.Днес измервах налягането на турбото ми с помощта на Vag-coma и максималното налягане,което отчете беше 2010mbar.Първо,искам да Ви попитам как да обърна това "mbar" в "bar",в смисъл 2010mbar на колко "bar" се развнява???Предполагам,че това ще рече 0.2bar,а ако е така,то със сигурност имам проблем с налягането,защото заводски трябва да е около 0.6bar!Моля помогнете!
Първоначално така помислих и аз,дори проверих снощи(след като бях пуснал темата вече) в google и се уверих,че 1bar=1000mbar,но ако е така,то налягането на турбото ми е 2bar,което е невъзможно според мен!Може пък да не съм гледал на правилното място във Vag-coma,не знам вече...Ако някой има някакво мнение или съвети по въпроса,искрено го моля да ги сподели!Благодаря!
И аз така смятах първоначално,но след тестовете с Vag-coma,максималните стойности на налягане бяха 2010mbar,което означава че налягането е 2bar,което пък е невъзможно!Не знам дали съм уцелил правилната опция за измерване,във Vag-coma гледах "Boost Preassure" и мислех че е това,но след това открих "Vacuum of Brake Boost",където също се измерваше във милибарове.Е,в споменатият "Vacuum of Brake Boost",максималните стойности на налягане бяха около 200mbar,което вече звучи логично(0.2bar)!Въбросът ми е към тези които имат някакво понятие от работа с Vag-com - Уцелил ли съм начина за измерване на налягането на турбината???
- leonardo_vd
- Автомобил: Golf mk1 VR6 TURBO
- Двигател: AAA
- Контакти:
propparo написа:Колега има номинално и максимално налягане.Предполагам че ти си мерил на място може би на около 3000-3500 оборота,нормални стойности ти е далоЗатова че както казва по-горе колегатa виж си дебитомера,както и дюзите дали са наред,тъй като турбината си тъпче въздуха,но има ли достатъчно гориво.
Е тези стойности няма ли как да се диагнозират с ВАГ КОМ?
- Cyberloner
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Vladko написа:PIPI написа: 2010mbar,което означава че налягането е 2bar
Колега не четеш какво ти пиша2000mbar=1bar налягане на турбината.
я дай формулата по която го сметна това

за да не се чудите другия път кое колко е.... http://www.digitaldutch.com/unitconverter/
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”