Неправилно отчитане нивото на бензина!?- РЕШЕНИЕТО

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
steff_gti
Автомобил:
Двигател:

Неправилно отчитане нивото на бензина!?- РЕШЕНИЕТО

Мнениеот steff_gti » Пон 18 юли 2005 15:47

Стрелката показва в началото на червената зона а бензин няма. :shock: Помпата е вадена , така че мисля gruebel че е възможно да е разместен поплавъка. Някой знае ли :idea: как да се намести точно или пък някви други идеи за възможни причини и начините за отстраняването им? П.С.- Таблото също съм го свалял ама не се сещам как мога да го свържа с проблема! :? Мерси предваврително. :wink:

stilko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stilko » Пон 18 юли 2005 18:04

Споко Стефчо :) и на моя след като ми смениха помпата не ми показва вярно. Стигне ли до червено значи няма бензин :) Определено не е от таблото.

Потребителски аватар
steff_gti
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот steff_gti » Вто 19 юли 2005 11:45

Бе то аз съм спокоен ама не ме кефи така и искам да го оправя.

prj57
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот prj57 » Сря 20 юли 2005 0:54

моя също се чуди няколко месеца кво да показва, та дори на моменти си седеше на 0 и гадаех колко бензин има, сега се пооправи сам, ма като има повече бензин стрелката се движи по бързо като стигне на последна чертичк и преди червеното позабавя темпото на движение...... :? :dontknow:

Потребителски аватар
nii
Незабравим член
Автомобил: Golf 2 Automatic
Двигател: RP

Мнениеот nii » Сря 20 юли 2005 8:04

и при мен след ремонт на помпата показва невярно - като падне на 1/4 стрелката -угасвам.
Няма смисъл според мен да си играеш да го правиш...

Потребителски аватар
steff_gti
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот steff_gti » Сря 20 юли 2005 10:05

Вярно че може и така да се кара Drive , но като нещо дето не е наред и ме човърка Sly докато поне не се опитам да го пооправвя. Все още не съм се решил дали да я вадя (помпата де), ще поразуча още малко нещатаи ще реша. Не ме притеснява ваденето, а по скоро слагането щото не знам дали има някакъв чалъм. И другото което ме притеснява е че няма точен критерий по който да наместя поплавъка ако е разместен, а няма смисъл да налучквам. Единствения вариант е добър край е ако просто е изкривено рамото на поплавъка и се нуждае само от изправяне и най-вероятно ще изкарам помпата да я видя и ако не е криво самото рамо нямя да го барам. Ако има някаква промяна ще споделя. :wink:

Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Автомобил: Golf 2 syncro
Двигател: 1P 1990
Контакти:

Мнениеот vasstop » Сря 20 юли 2005 13:41

Помпата се сваля като махнеш кората на багажника и под нея има една кръгла ламаринка захваната с три винта. Отвиваш ги и под нея директно е помпата.
ВАЖНО: РАЗКАЧИ АКУМУЛАТОРА ПРЕДИ ДА МАХАШ КАКВОТО И ДА БИЛО!!!
След това помпата ще видиш, че е в пластмасов кожух - кожуха се завърта с две ръце обратно на часовниковата стрелка или на 90 или на 180 градуса и целия се вади. Ще видиш и жиците които отиват към помпата - на клема са - откачи клемата.
После по обратния ред монтираш (аз колко ядове брах докато разбера как се сваля...).
Успех и да докладваш после.

Потребителски аватар
steff_gti
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот steff_gti » Сря 20 юли 2005 14:26

10х :wink:

Потребителски аватар
steff_gti
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот steff_gti » Вто 26 юли 2005 17:53

Извадих я, не е от поплавъка, нещо друго е :( :No gruebel hmmmm ! Идеи :idea: :!: :?:

Потребителски аватар
plamen 3
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот plamen 3 » Съб 30 юли 2005 19:14

Абе да ти кажа и аз имам същият проблем когато стрелката ми започне да влиза в червеното и колата ми огасва след това наливам 10-15 литра и отива на половината даже някои път я задминава ама вече си я знам и неми прави впечетление.Питал съм на много места никои неможа да ми каже нищо.Но все пак ако разбереш от каде е проблема казваи че чесно казано и мен ме дразне.. :roll:

pipi_to
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот pipi_to » Чет 04 авг 2005 19:42

И аз имам същия проблем, ама не ми се занимава, пък ми харесва като заредя догоре, след 100 км път, стрелката да си седи още докрай :))

Потребителски аватар
The ReD One
Автомобил: Passat B7 4 motion Golf Plus tsi
Двигател:

Мнениеот The ReD One » Пет 05 авг 2005 10:06

Колеги и аз имах същия проблем при сменянето на помпата (след това показваше невярно).С бащата бая се почудихме какво може да сме сгрешили (счупили).Последва ново сваляне и се оказа, при поставянето на цели механизъм (пластамасовата коруба, в която е помпата) трябва да се ногоди на то4ното място ина4е показва невярно!!! Е аз я оцелих от третия път :lol: :lol: (голяма игра4ка падна ама сега сам доволеееееееееен)

Потребителски аватар
Bliznak
Автомобил: MK6 Golf GTI
Двигател: 2010

Мнениеот Bliznak » Пет 05 авг 2005 11:39

Колко ви събира резервоара на г3-ките??? Адаш, защо зареждаш 10-15 литра и ти дава наполовина?

Потребителски аватар
steff_gti
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот steff_gti » Пет 05 авг 2005 12:41

The ReD One написа:Колеги и аз имах същия проблем при сменянето на помпата (след това показваше невярно).С бащата бая се почудихме какво може да сме сгрешили (счупили).Последва ново сваляне и се оказа, при поставянето на цели механизъм (пластамасовата коруба, в която е помпата) трябва да се ногоди на то4ното място ина4е показва невярно!!! Е аз я оцелих от третия път :lol: :lol: (голяма игра4ка падна ама сега сам доволеееееееееен)
Току що проблема беше решен.Това беше и моят проблем, само че има две пластмасови стрелкички които трябва да съвпаднат една срещу друга и това става посредствоом една рейчица на корубата, така че да не налучкваш. Относно капацитета на резервоара: моят е 45 л. така че като ма показва 7 л. отгоре и като сипя 15 л. ето ти ги 22 л. или половин резервоар. :wink:

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”