г4 касетофон???

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
s5501na
Автомобил:
Двигател:

г4 касетофон???

Мнениеот s5501na » Пон 17 мар 2008 22:46

Здравейте колеги,

искам да питам нещо.
значи с оригналния касетофона гама съм и чейндър,та въпроса ми е как мога да си включа усилвател и туба,има ли касетофона изход за чинчове и ако не как става?
Извинявам се ако въпроса е тъп ама............. :oops:

Потребителски аватар
everlastt
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот everlastt » Вто 18 мар 2008 12:43

няма такива изходи за съжеление, по добре си купи друго стерео ако искаш да вързваш Amp и sub.

Потребителски аватар
so.sec
Автомобил:
Двигател:

Re: г4 касетофон???

Мнениеот so.sec » Вто 18 мар 2008 15:54

s5501na написа:Здравейте колеги,

искам да питам нещо.
значи с оригналния касетофона гама съм и чейндър,та въпроса ми е как мога да си включа усилвател и туба,има ли касетофона изход за чинчове и ако не как става?
Извинявам се ако въпроса е тъп ама............. :oops:

Оргиналните касетофончета са стабилни но такива екстри не търси.... :)

Потребителски аватар
Vladko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vladko » Вто 18 мар 2008 16:22

Имат даже има спец. кабелче за това.Пиши на Дон Хуан той ще те светне как става. :wink:

Потребителски аватар
everlastt
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот everlastt » Вто 18 мар 2008 22:44

интересно.. какво е това кабелче, сега се сетих че има вариянт да се извади изход от пред усилвателя на стереото, ама трябва да се закара на сервиз и тогава ще може да се сложи усилвател.

Потребителски аватар
batkotivalio
Автомобил: VW Golf TDI
Двигател: AJM
Контакти:

Мнениеот batkotivalio » Сря 19 мар 2008 0:00

Гама 5 със сигурност има изход за усилвател!!! Просто не мога да ти намеря схемата потърси все ще намериш нещо. И никакъв сервиз просто се купува букса и е готов!

i3v3a3n
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот i3v3a3n » Сря 19 мар 2008 0:35

дано съм полезен със съвета ми .... дори касетофончето да няма изходи за усилвател това не е проблем ти сам можеш да си ги направиш , можеш да си направиш дори изход за субуфер , просто на жиците лява дясна на които ти се връзват колоните слагаш по едно съпротивление последователно във веригата на плюсовия проводник R+ , и L+ за минусовия проводник си използваш жицата която е минус на говорителите тя си остава същата теглиш дълъг кабел подходящ разбира се (задължително със ширмовка на активния проводник) слагаш по един чинч накрая и е готово ... за стоиността на съпротивленията трябва да погледна една схема и ще ти кажа точната им стойност ... по този начин е направен изхода за слушалки във всеки Hi Fi усилвател за субуфера е по същият начин но ти трябват още две съпротивления като единия им краи е общ и отива на чинч по този на4ин събираш двата канала и ги вкарваш като моно вход за субуфер

Потребителски аватар
Ясер
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ясер » Чет 20 мар 2008 0:35

Значи, като погледнеш от задната страна на касетофона се виждат 3 букси.
едната е за захранването(долната), втората(средната) е за колоните и третата (горната ) е за управление на чейнджър. НО....р.
обърни внимание с колко пина е най-горната букса. С около 10 пина или пожече. Ако са 10 значи са на 5 групи по 2бр. Ако са повече значи са на 3 реда. Впрочен върху касетофона има една лепенка, която показжа означението на всеки пин.
Та......ако е с многото пинчета най-вероятно си има фабрично изведени изходи от предусилватела. Отиваш в някои алармаджийски сервиз или по-специализирани с автоозвучение и там могат да тио предложат или оригинална букса към чинч или пък има и друг вариант. Ако не можеш да си намериш букса, може да запоиш 3 кабелчета на едни тично определени пинове ( л канал, маса и десен канал) върваш си ги към чинчове и си готов.
Впрочем не е зле да напишеш кой модел е точно твоя касетофон.

Успех

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”