Колко литра масло има в картера, ако щеката е суха?
- Mustang GT-R
- Автомобил:
- Двигател:
Колко литра масло има в картера, ако щеката е суха?
Колко литра масло има в картера на Голф 3 1.8 ABS, ако щеката е суха и на върха й има 1 мм масло?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Колко литра масло има в картера, ако щеката е суха?
2 литраMustang GT-R написа:Колко литра масло има в картера на Голф 3 1.8 ABS, ако щеката е суха и на върха й има 1 мм масло?

- vasstop
- Гадфадъ'
- Автомобил: Golf 2 syncro
- Двигател: 1P 1990
- Контакти:
Re: Колко литра масло има в картера, ако щеката е суха?
Източи го и ще разбереш.Mustang GT-R написа:Колко литра масло има в картера на Голф 3 1.8 ABS, ако щеката е суха и на върха й има 1 мм масло?
Кажи после и на нас да знаем.
Едно е сигурно - не е добре да караш колата така

- moni.sim 1,6
- Автомобил: Audi A4
- Двигател: ADR 1998
- Mustang GT-R
- Автомобил:
- Двигател:
Долях 1.2 л. масло и в момента е по средата на защрихованата част от щеката! Историята е следната: Имах една туба от 5 л. в която имаше около 3 л. по разграфеното на тубата, и реших да го използвам при смяната на маслото. Наляхме го него и доляхме още около 0.6 л. от 1-литрово шише, защото друг път така наливам около 3.5 л. и е по средата на щеката... И така без да го погледна на щеката колко има, си запалих, лампата си изгасна след няколко премигвания и си се прибрах. На другата сутрин ставам, и си викам "Я да видя какво е положението вече когато се стекло хубаво маслото" и гледам няма никой
. Пак бутам, пак вадя и пак няма, едвам едвам се мокри върха на пръчката. Гледам под колата няма теч, масления филтър е чист отвън, от никъде не е текло масло, и си викам *ба* ма** му
. И сега още се чудя какво стана, аз ли нещо не видях добре колко масло имаше в тубата или просто това масло изчезна някъде. Та затова питам колко литра е до върха на пръчката, по прости сметки излиза, че е около 2 л. Това означава, че мерилката на тубата не е била вярна или аз нещо не съм го видял, както трябва, лошото е че хвърлих тубата за да я проверя колко й е точна мерилката.
Та това е историята. Благодаря Ви за мненията, и сори за дългия пост. 

-
- Автомобил: Golf 3 GTI 16v
- Двигател: ABF 1994
re:
Според мен е 2 литра ги има със сигурност,а пък колко са точно нямам идея!!!
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”