здаравеите колеги проблема на голфа(1.8 gti) ми е такъв че като тръгвам на първа нормално до към 2000 хиляди оборота колата ми придърпва,а сутрин като я запаля докато е студена го няма тва нещо,тръгна ли си с яко газ пак го няма,придърпването е единствено на първа скорост,възможно ли е да е от съединителя?
А и друго при превклуключване от втора към трета,и от трета към четвърта и обратното четвърта към трета и втора скоростите хъркат за мене са синхронизаторите но искам да видя и др. мнения.мерси предварително

проблем с GOLF 2 GTI
- martineli
- Автомобил:
- Двигател:
kilima написа:Един познат имаше такова придьрпване на пьрва и втора и каза,че бил някакьв тампон на скоростната кутия.не помня подробности обаче
тва е едини вариан .другия е да не ти отделя добре съединителя.само че не съм сигурен тея с помпа ли бяха или с жило.ако е с жило може и да има чалъм да се натегне.но първо си провери тампоните по ск. кутия и лостчетата по механизма за превключване на скоростите(освен ко не е с жила естествено)
- The Officer
- Автомобил:
- Двигател:
Колега,аз карам Г2 1.6 PN със саморегулируем съединител и реших да го сменя защото отделяше прекалено горе и престъргваше когато включвах втора скорост,ама се оказа,че съм се преебал.Колата беше на 215 000 км.а като свалих съединителе се оказа,че може да изкара още поне 300 000 км.Така че не бързай да даваш пари за нов съединител.Съединителя е за смяна когато оборотите се вдигат а колата на вдига скорост.Успех!!!
- pitbullkb
- Автомобил:
- Двигател:
мерси колега ще изчакам да видя кво ще кажат и маисторитеThe Officer написа:Колега,аз карам Г2 1.6 PN със саморегулируем съединител и реших да го сменя защото отделяше прекалено горе и престъргваше когато включвах втора скорост,ама се оказа,че съм се преебал.Колата беше на 215 000 км.а като свалих съединителе се оказа,че може да изкара още поне 300 000 км.Така че не бързай да даваш пари за нов съединител.Съединителя е за смяна когато оборотите се вдигат а колата на вдига скорост.Успех!!!
-
- Автомобил:
- Двигател:
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”