Въпрос за мощност ?!

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
feniksgod
Автомобил: VW Golf 4
Двигател: AGU 1999

Въпрос за мощност ?!

Мнениеот feniksgod » Нед 23 мар 2008 12:20

Малко тъпичък може да е въпроса ми но, просто го задавам защото ми се струва странно :?
Колата е тази от гаража а проблема е следния, значи колата ръмжи МНОГО все едно карам VR6 :lol: . Мислех си, че това е заради оплътнения и филтъра на купето, но днес се качих на един OPEL 1.6 ами той набира по-добре, сега може да си го втълпявам така ама незнам :roll:
2. Има едно тракане на ламаринка като дадеш газ до ламарината и особенно се чува като си на 2-ра, сега ще махам катализатора да не би да е от него ако някой има идея още от какво може да бъде да казва ?!
Шума се чува някак от дясно и е също така според мен е външен шум

ivo752
Автомобил:
Двигател:

Re: Въпрос за мощност ?!

Мнениеот ivo752 » Нед 23 мар 2008 15:25

Махай го тоя катализатор,той и без това едва ли работи само спъва колата,може да дрън4и от него поне при мен беше така.

Потребителски аватар
chirenski
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот chirenski » Нед 23 мар 2008 15:41

Махни катализатора , но не го подарявай или хвърляй . Чува се ,че от догодина ще има данък за коли без катализатор ;)

Потребителски аватар
feniksgod

Мнениеот feniksgod » Нед 23 мар 2008 17:10

А възможно ли е и от това да ръмжи толкова.
Просто на дълъг път не се търпи, все едно съм сложил някакъв измислен ремус и V8 двигател :shock
"Ако колата ми вървеше колкото шуми и ръмжи, то и Porsche ще изпреваря" :lol:

Потребителски аватар
KING-T
Автомобил: VW Bora TDI 90кс
Двигател: AGR 2000г

Мнениеот KING-T » Нед 23 мар 2008 18:22

Тя и моята ръмжи,че и нещо от време на време вие ама какво ли е?Сигурно е вълка от рекламата на Globul :lol:

Потребителски аватар
feniksgod

Мнениеот feniksgod » Нед 23 мар 2008 20:51

KING-T написа:Тя и моята ръмжи,че и нещо от време на време вие ама какво ли е?Сигурно е вълка от рекламата на Globul :lol:

Значи това е нормално за ABS така ли ?!

Потребителски аватар
KING-T
Автомобил: VW Bora TDI 90кс
Двигател: AGR 2000г

Мнениеот KING-T » Нед 23 мар 2008 21:15

Ами колега на мене ми ръмжи от това ,че ми е махнат катализатора и там ,където е бил са преправяли гърнето .Ти сигурен ли си,че имаш катализатор ,щото и аз така мислех ,че имам докато не я погледнах от долу.

Потребителски аватар
feniksgod

Мнениеот feniksgod » Нед 23 мар 2008 21:44

KING-T написа:Ами колега на мене ми ръмжи от това ,че ми е махнат катализатора и там ,където е бил са преправяли гърнето .Ти сигурен ли си,че имаш катализатор ,щото и аз така мислех ,че имам докато не я погледнах от долу.

Е лично вече 3 път я гледам от долу за онази ламаринка дето хлопа там и съм сигурен, че имам катализатор :)
Значи ще махна катализатора ама да не стане по-шумна колата :shock
P.S Ще ме накарате едно видео да ви барна да видите що за чудо е ама с телефон то нищо нема да се разбере ?!

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Нед 23 мар 2008 21:47

Ха,бре колега...щом ръмжи имаш дупки в някое гърне или може и гарнитурка на изпускателния колектор да е поизгоряла...иди на ауспухджия,хем ще ти каже,хем ще ти оправи колата и ще ти вземе парите ест. ...тука не сме много много гадатели (или бъркам?).

Потребителски аватар
feniksgod

Мнениеот feniksgod » Нед 23 мар 2008 21:48

andro_ написа:Ха,бре колега...щом ръмжи имаш дупки в някое гърне или може и гарнитурка на изпускателния колектор да е поизгоряла...иди на ауспухджия,хем ще ти каже,хем ще ти оправи колата и ще ти вземе парите ест. ...тука не сме много много гадатели (или бъркам?).

Ауспуси сменени а й шумът е от самия двигател

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Нед 23 мар 2008 21:51

feniksgod написа:
andro_ написа:Ха,бре колега...щом ръмжи имаш дупки в някое гърне или може и гарнитурка на изпускателния колектор да е поизгоряла...иди на ауспухджия,хем ще ти каже,хем ще ти оправи колата и ще ти вземе парите ест. ...тука не сме много много гадатели (или бъркам?).

Ауспуси сменени а й шумът е от самия двигател

Хммм,не знам в такъв случай.Отивай на майстор.

Потребителски аватар
P.Solberg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот P.Solberg » Нед 23 мар 2008 22:07

Имах подобен проблем.Под ламарината за топлия въздух на филтъра ми беше сцепен изпускателната тръба,бяха се лашнали гайките и изпускаше от гарнитурата и рамжеше странно.Доиде денят да си махна катализатора и отидах,човека каза ти нямаш катализатор имаш 2 малки гърнета и задно
станаха 3-общо.Казах махай и си сложих си средно и накрая спортно,купих си колектори и гарнитура--ефекта е тръгна малко пове4е колата и полицаите ме гледат на кръв :lady_dance_party:

ivo752
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivo752 » Нед 23 мар 2008 22:17

Възможно е и да ръмжи грозно и от гарнитурата на изпускателите

Потребителски аватар
SuperMoto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот SuperMoto » Нед 23 мар 2008 22:18

А дали не може да са ти изгоряли гарнетата??? :roll:

Потребителски аватар
feniksgod

Мнениеот feniksgod » Нед 23 мар 2008 22:25

Ами генерацията още от самия двигател дето тръгва не съм я гледал :?
Но до колкото ви разбрах, явно си е нещо от кюнците :lol:
P.S Хора само да питам пак, че се сетих ония ден бях на ескурзия и си подпалих накладките ДОСТА. Аз не съм и забелязъл кога е задимело леко защото карах бързичко и по едно време гледам на страничните огледала дим :shock . Спрях и си помослих, че двигатела се е запалил за миг ми се обърна ВСИЧКО. Но след като отворих капака видях, че е от накладките, и сега тука един мой приятел майстор ми каза, че трябва и накладките да сменя и спирачната течност, че даже и дисковете :shock аре за накладките знам че се образува един гланц и не спират добре ама те са толкова твърди че такова нещо не се е образувало :lol: ?!
EDIT: Гърнета съм сменил както казах, абре всичо след катализатора съм сменил. Мен все пак ми се струва, че не е от това ама ще видим след махането на катализатора.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”