Няма мощност на ГАЗ

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
ALiGaToR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Няма мощност на ГАЗ

Мнениеот ALiGaToR » Чет 11 авг 2005 21:08

VW GOLF 2 GL 1.6 карбуратор.
Газовото е от 2 месеца. Колата няма мощност на ГАЗ особенно като загрее (за бензин ще пробвам). Кажете аджеба от к'во може да е.

П.С.: С тази кола неможе да става дума да изпревариш някого, освен каруца или ЛАДА/МОСКВИЧ(с издухан двигател) :!: :(

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Чет 11 авг 2005 21:19

най-вероятно не ти е настоено газовото - има разни врътки от които доста зависи как и колко ще върви колата.

Потребителски аватар
popeye
Автомобил: VW Passat variant 4motion 2002
Двигател: AMX 193hp 2771cc
Контакти:

Мнениеот popeye » Чет 11 авг 2005 21:32

като ти я монтираха не я ли закачиха на стенд нещо

Потребителски аватар
ALiGaToR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ALiGaToR » Пет 12 авг 2005 8:19

popeye написа:като ти я монтираха не я ли закачиха на стенд нещо

Не са я закачали никаде. :(

Потребителски аватар
ANNIHILATOR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ANNIHILATOR » Пет 12 авг 2005 8:32

Много малко информация си дал за проблема.Първо не опоменаваш какъв ти е газовия регулатор (изпаритела) второ казваш че няма мощност.но по принцип ли си я няма или само като настъпиш здраво педала.В смисал натиснеш газта да изпревариш ли нямаш мощност или по принцип си няма.
От това което даваш като информация се съмнявам в два проблема!!!
Първата възможност е не добре регулирана АГУ. аз като се мъчих да си регулирам АГУ-то, за да харчи по малко колата, до толкоз бях затворил дроселите за газта, че като тръгнех да изпреварвам колата тръгваше назад вместо напред.
Втората възможност е да имаш проблем с регулатора (спукана мембрана или не6то такова). За спукана мебрана освен че няма да има мощност ами и ще гори много колата а и ще мерише много силно на газ.
Ако това което съм писал не ти е от помощ, пиши по-подробно какво точно става. Много е дтрудно да кажеш дали двигатела е издухал!!!

Потребителски аватар
negodnika
Автомобил: Golf MK II GTI+GL
Двигател: PB+EZ
Контакти:

Мнениеот negodnika » Пет 12 авг 2005 12:02

Смени си вакумните маркучета на карба при мене голфареца също нямаше душа ни на газ ни на бенз нови свещи нова дист.капачка+нови кабели,компресия 9 на 4рите цилиндъра и не вървеше свалих карборатора изчистих го продухах всички жигльори купих си 1метър вакумен маркуч и смених старите които бяха много напукани сега колицата върви супер :wink:

Потребителски аватар
warrior
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот warrior » Пет 12 авг 2005 12:35

а преди да си набил пари за ремонти, просто зареди на Лукойл и пробвай - може да си налял кофти газ някъде. и както казвам винаги - кога смени въздушния филтър за последно? :?:

Потребителски аватар
scuba
R.I.P. Holy Diver
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот scuba » Пет 12 авг 2005 12:57

в този ред на мисли (за въздушния филтър), я и аз да попитам вместо да пускам нова тема. Какво ще стане с вървенето на газ, ако сложа K&N спортен филтър? Дали колата ще върви по-добре? Хем няма толкова често да се сменя? Или бъркам кардинално?

Потребителски аватар
warrior
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот warrior » Пет 12 авг 2005 13:01

scuba написа: Какво ще стане с вървенето на газ, ако сложа K&N спортен филтър?

ами аз ГТИто го карах точно така - вървеше малко по-добре, но харчеше 1-2 литра газ отгоре. не забравяй че оригинален спортен филтър изисква промивка с препарат на определени км (не знам колко беше точно) който препарат струваше околко 60 лева!
аз лично бих ти препоръчал да си караш с обикновен филтър, но да го сменяш редовно :) а като ти се прииска да караш бегачка - обръщай на бензин :) и гаааззз

Потребителски аватар
ALiGaToR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ALiGaToR » Пет 12 авг 2005 13:23

nasko78 написа:Много малко информация си дал за проблема.Първо не опоменаваш какъв ти е газовия регулатор (изпаритела) второ казваш че няма мощност.но по принцип ли си я няма или само като настъпиш здраво педала.В смисал натиснеш газта да изпревариш ли нямаш мощност или по принцип си няма.
От това което даваш като информация се съмнявам в два проблема!!!
Първата възможност е не добре регулирана АГУ. аз като се мъчих да си регулирам АГУ-то, за да харчи по малко колата, до толкоз бях затворил дроселите за газта, че като тръгнех да изпреварвам колата тръгваше назад вместо напред.
Втората възможност е да имаш проблем с регулатора (спукана мембрана или не6то такова). За спукана мебрана освен че няма да има мощност ами и ще гори много колата а и ще мерише много силно на газ.
Ако това което съм писал не ти е от помощ, пиши по-подробно какво точно става. Много е дтрудно да кажеш дали двигатела е издухал!!!

Значи колата няма мощност на ГАЗ попринцип, ама като натиснеш газта хептен няма. Това дори става при натискане на газта до средата.
Двигателя си е добре налягането му е 11-12 атмосфери. А и щях да забравя изпарителят е Руски.
На извън градско гори 7.2-7.5 л/100км а градско(студен двигател)13-15 л/100км.
Ако имаш други въпроси питай!!!

Потребителски аватар
golfer
The Мaster of PERNIK TUNING performancе
Автомобил: Gandalf the Grey
Двигател: 368kw LPG
Контакти:

Мнениеот golfer » Пет 12 авг 2005 13:28

scuba,знам,че гониш икономия а не спортни изяви :wink:
ако сложиш спортно филтро ще пуска повече въздух и респективно повечко ще гори газ.отделно по инерция ще ти гасне сигура :D

warrior,що точно лукойл?
п.с. до вас има перфектна газостанция ама си несериозник:D

Потребителски аватар
golfer
The Мaster of PERNIK TUNING performancе
Автомобил: Gandalf the Grey
Двигател: 368kw LPG
Контакти:

Мнениеот golfer » Пет 12 авг 2005 13:31

ALiGaToR написа:А и щях да забравя изпарителят е Руски.

ами забравил си най-важното mhihi
смени изпарителя.

Потребителски аватар
negodnika
Автомобил: Golf MK II GTI+GL
Двигател: PB+EZ
Контакти:

Мнениеот negodnika » Пет 12 авг 2005 13:33

ALiGaToR написа:Двигателя си е добре налягането му е 11-12 атмосфери.

И как става тоя номер 11-12 атмосфери при положение,че на нов я дават 9 справка:http://www.vwclub-bg.org/articles.php?id=5
послушай моя съвет вакумния мъркуч ти е 5лв а резултата при мене беше 2 пъти повече мощност дори на газ :shock:

Потребителски аватар
warrior
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот warrior » Пет 12 авг 2005 14:08

golfer написа:warrior,що точно лукойл?

щото само при нея ми дава колицата приличен разход и стабилни обороти. вчера сипах на Shell например- колата сега и и граят оборотите и няма мощност. А например на ABV бензиностанцията ми даде разход 14/100 междуградско :). просто от лукойла съм най доволен и газта която продават на входа на софия винаги е с около 3 ст. по-ефтина от другите големи газостанции...
п.с. до вас има перфектна газостанция

стах ме е да зареждам на малки газостанции вече!

п.с.
ама си несериозник

то това е ясно :) :drinking:

Потребителски аватар
ALiGaToR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ALiGaToR » Пет 12 авг 2005 14:18

negodnika написа:
ALiGaToR написа:Двигателя си е добре налягането му е 11-12 атмосфери.

И как става тоя номер 11-12 атмосфери при положение,че на нов я дават 9 справка:http://www.vwclub-bg.org/articles.php?id=5
послушай моя съвет вакумния мъркуч ти е 5лв а резултата при мене беше 2 пъти повече мощност дори на газ :shock:

Ами незнам така показа датчика, а по книга я дават мах-12; min-9.5!!!!
Добре, викаш мъркуч ама каде се намира това нещо??? gruebel Обесни бо точно, защото аз не го знам каде се намира :!:

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”