Колата тресе при всякакви обороти
- kole7o
- Автомобил: VW PASSAT B6
- Двигател: BKP
Колата тресе при всякакви обороти
Здравейте колеги! С риск да си навлека гнева на много от вас искам да ви попитам нещо. Става въпрос за колата на майка ми, която не е фолксваген а е пежо 306, 1,4i. Проблема е следния - когато включа на скорост и потегля след като премина на 2-ра и по-горните скорости колата тресе и просто не върви.По този начин е доста трудно да се движи колата тъй като за едно нормално изпреварване трябва да се премине на 2-ра примерно и да се форсира до около 80км/ч.Дали може да е от задръстен катализатор? Пиша ви тук защото знам, че има много компетентни хора, които разбират от всякакви коли, а не само от VW. Надявам се, че ми помогнете да решим проблема, защото макар колата да не е моя често се возя в нея и е много дразнещо това. 

- sa6o_bandita
- Автомобил:
- Двигател:
тампон
колега това е тампон на двг
- designer1
- Автомобил: Skoda Rapid 1i2 TSI
- Двигател: CJZC 2015
Не че съм спец ама ако колата леко притриса като и даваш газ по баир на висока предавка, демек включил си трета и си на 1500-2000 оборота и настъпваш иако педала до ламарината в даден момент изведнаж оборотомера се изтрелва на максимални обороти но колата не ускорява въобще. Това е само преплъзващт съединител тои преплъзва когато е много натегнат. Значи по нанадолнище ако му дадеш рязко газ нема да го усетиш по равно ако му дадеш рязко газ на 4-та примерно караш с 1500 оборота и го насъпваш рязко мозе и да го усетиш може и Не , тругни да катериш баир това ше си показе но съединителя трябва да се охлаби или да се смени поне феродото. не са скъпи имам колега с същотото пеж тои го смени скоро.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”