Заден мост голф 2(дискове)/Голяма беля станаааа

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
kaiser666
Автомобил: Bmw E34
Двигател: M20B20

Заден мост голф 2(дискове)/Голяма беля станаааа

Мнениеот kaiser666 » Вто 18 мар 2008 20:52

Взех си един мост обаче май захващането му е различно. :roll:
Изображение
Това ли е кантара,при мен не е така,как ще го закача.При мен са само уши. :roll:
Изображение

Последна промяна от kaiser666 на Сря 19 мар 2008 22:49, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Bobcho_82
Автомобил: Golf 2
Двигател: GU+

Мнениеот Bobcho_82 » Вто 18 мар 2008 23:28

Като го гледам така на снимките това си е мост от Голф 2. Свален заедно с кантарчето, кое не ти е ясно как да вържеш. По принцип задните мостове на голф 2 и 3 са с еднакво захващане към купето и дори съм виждал голф 2 с тройков мост няма никакъв проблем. За кантарчето няма гаранция че ще работи доколкото виждам от снимките едната тръбичка е закачена тази от другото колело се завива до нея. Непомня кои бяха отгоре тези от помпата или тези към колелата. Аз карам без въпросното кантарче и нямам никакви проблеми дори колата спира по добре от преди а отзад съм си с барабани. Само сваляш твоя мост и качваш този всичко пазсва идеално м/у другото защо ще сменяш целия мост? Ако ще слагаш дискове смени само главините ще ти е по лесно. И още нещо ако все пак решиш да сменяш целия мост сега е момента да му смениш тампоните така и така е доло :wink:

Потребителски аватар
kaiser666

Мнениеот kaiser666 » Вто 18 мар 2008 23:39

Аз нямам такова кантарче,само тампона(сменявал съм го и не могада си представя къде стоят тези неща и аз мисля да не сменям моста но ми казаха,че ще имам проблеми ако съм без кантар. :roll:

Потребителски аватар
Bobcho_82

Мнениеот Bobcho_82 » Вто 18 мар 2008 23:57

При задни дискови спирачки наистина не е добре без кантарче :!: Най-вероятно предишният собственик го е махнал но няма да имаш проблем да го монтираш отново. Като погледнеш отдоло ще видш двете тъбички които идват от помпата и щом нямаш кантарче значи са наставени с преходници някъде близо до моста. Самото кантарче се захваща за петата на моста както сам виждаш ако при теб е отрязана ще трябва да сложиш тази от другия мост. За тръбичките ти казах погледни тази от задно ляво къде влиза задно дясно влиза до нея. Кои бяха отгоре кои отдоло непомня,тези от помпата пак така лявата от ляво дясната дясно.

Потребителски аватар
lozan67
Автомобил:
Двигател:

jb

Мнениеот lozan67 » Сря 19 мар 2008 19:20

Колега и аз смених моста с такъв от GTI, но кантара не го сложих. По снеговете и с празна и пълна кола си правих експерименти не ми е поднесла. За да сложиш кантара трябва да смениш тръбичките от помпата до отзаде . После добавяш и една тръбичка от кантара до моста. Аз даже я имам ако ти се занимва ще ти я подаря. Относно стабилизирашата щанга тя е вътре в моста. Ето тук.Изображение

Потребителски аватар
lozan67
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lozan67 » Сря 19 мар 2008 19:54

Ето я и извадена.Изображение

Потребителски аватар
kaiser666

Мнениеот kaiser666 » Сря 19 мар 2008 22:01

lozan67 :bowdown :bowdown :bowdown

Да,имам такава щанга,значи е от гти,до сега разглабях апаратите,пуснах темата защото не знаех какви са тези лапи и сега се усетих,че те са на купето,а аз преди като съм откачал съм свалял само от тампоните.Канатара мисля да го слагам,но ще видя как стоят нещата май липсват неща от него сега на дневн ред са апаратите.Цилиндърчетата са спекли. :? Но е нормално 10 години не е мърдал моста,с оригиналните накладки е и имат още живот в тях. :)

Потребителски аватар
kaiser666

Мнениеот kaiser666 » Сря 19 мар 2008 22:52

Стана голям гаф...кофти история,от това бутало ще стане ли нещо вече?:
Изображение
Изображение
Нови продават ли се,защото ми казаха,че нямало единствено с апарата вървяли...........

:? :( :( :( :( :( :( :( :( :( :(

Последна промяна от kaiser666 на Сря 19 мар 2008 23:30, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Bobcho_82

Мнениеот Bobcho_82 » Сря 19 мар 2008 23:30

Много кофи доста си го надрал и според мен няма да стане.

Потребителски аватар
Koksan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Koksan » Сря 19 мар 2008 23:34

Аз не разбрах само ... защо ще сменяш моста а не само спирачките? Според мен е безмислена операция!

Потребителски аватар
ivkata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivkata » Сря 19 мар 2008 23:40

Koksan написа:Аз не разбрах само ... защо ще сменяш моста а не само спирачките? Според мен е безмислена операция!
Защото моста е от GTI ,и е със стабилизираща щанга :wink: Това е бонус който въобще не е за подценяване! :idea: А по темата на колегата аз също не съм монтирал ограничителя на спирачното усилие(кантара),и досега нямам оплаквания 8) .

Потребителски аватар
kaiser666

Мнениеот kaiser666 » Сря 19 мар 2008 23:42

ivkata написа:
Koksan написа:Аз не разбрах само ... защо ще сменяш моста а не само спирачките? Според мен е безмислена операция!
Защото моста е от GTI ,и е със стабилизираща щанга :wink: Това е бонус който въобще не е за подценяване! :idea: А по темата на колегата аз също не съм монтирал ограничителя на спирачното усилие(кантара),и досега нямам оплаквания 8) .

Моста ще се сменява,защото е усилен и защото е със здрави лагери.
Но сега проблема е,че умазах буталото,а един колега ми каза,че не се продават отделно от апаратаааааааааааааааааааааааааааааааааааааааа
Вярно ли е?

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Чет 20 мар 2008 0:56

Не, не е вярно.
Ще правя профилактика на задни спирачни апарати.
Взех си комплекта със семерингите и човека ме попита дали искам и буталото на цилиндърчетата.
Отказах го, защото беше някъде към 20 лева, но ако видя, че моите буталца са здали багажа... ще се сменя- няма начин!
Виж ваското или никси или друг колега, дето се занимава с ремонти и/или авточасти да те насочи къде в София има.
Ако не- ще видя дали не мога да ти взема от тук, в Пловдив и да ти го пратя.
Успех!

ivogti
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivogti » Чет 20 мар 2008 1:03

kaiser666 написа:Стана голям гаф...кофти история,от това бутало ще стане ли нещо вече?:
Нови продават ли се,защото ми казаха,че нямало единствено с апарата вървяли...........
:? :( :( :( :( :( :( :( :( :( :(
Маисторски е станал (грабваи следващия вторак) :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
mod edit: vasstop

Потребителски аватар
Tyan
Ън Мън
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tyan » Чет 20 мар 2008 6:04

това буталце не става .... търси нов апарат направо ..... или развален апарат със здраво буталце ..не се развива така :)

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”