Колеги тампоните на предните носачи са ми за смяна.
Искам да помоля който е сменял тампони да даде своето мнение по темата?
Предполагаемо ще си ги сменям сам.

Тампони на предните носачи Голф II - каква марка и откъде ?
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- kaiser666
- Автомобил: Bmw E34
- Двигател: M20B20
Ами брат,има писано по темата.
Тампони не мога да ти кажа каква марка,аз взех каквито имаше.Иначе мога да ти обясня как се сменяват без преса.
Сваляш носачите.После сипваш малко нафта на тампона и го палиш.След като изгори или ако не изгори до край махаш остатъците от гумата.След като остане само обръча,взимаш една ножовка,разкачаш я и я слагаш на дупката и я стягаш,режеш пръстена и после се избива лесно на менгеме,внимателно къде се удря и гъде стискаш да не покривиш носача.
После намазваш новия тампон с грес,взимаш остатъците от избития пръстен и с тях на менгемето слагаш новия тампон.
Това е за големия,а малките се сменяват още по-лесно. 

Сваляш носачите.После сипваш малко нафта на тампона и го палиш.След като изгори или ако не изгори до край махаш остатъците от гумата.След като остане само обръча,взимаш една ножовка,разкачаш я и я слагаш на дупката и я стягаш,режеш пръстена и после се избива лесно на менгеме,внимателно къде се удря и гъде стискаш да не покривиш носача.

- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Опитах се да заложа на тампони Лемфьордер като най-добра и доказала се марка.
Чесно казано- хич не съм очарован!
Особено от цената!
Явно D&N избиват яко печалба... А 'Даскалов' съм чувал (подчертано, защото не съм питал), че продава още по-скъпо!
И други колеги се оплакаха!
За момента съм си насочил вниманието към Febi. Значително по-евтини, а мисля- не по-лоши (да не излезнат и по-добри)
за Лемфьордера съм ти написал доставчиците вече.
За Феби-то- потърси 'Манимпекс'
Успех!
Чесно казано- хич не съм очарован!

Особено от цената!
Явно D&N избиват яко печалба... А 'Даскалов' съм чувал (подчертано, защото не съм питал), че продава още по-скъпо!
И други колеги се оплакаха!
За момента съм си насочил вниманието към Febi. Значително по-евтини, а мисля- не по-лоши (да не излезнат и по-добри)
за Лемфьордера съм ти написал доставчиците вече.
За Феби-то- потърси 'Манимпекс'
Успех!
- momo81
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
според мен вси4ко е въпрос на късмет - аз няколко месеца ми се лсу4и да сменям 3-4 пъти уж все хубави уж все оригинални - ама и майсторите не винаги уцелват май да ги сложат правилно понеже са леко елипсовидни - та евала на последния майстор в едно село -забележете в едно гараж4е се наложи да сменям и от тогава ве4е да 4укна на дърво половин година вс е ОК - майстора да е жив и здрав е от с. Крепост област Хасково и макра да съм сменял предните пъти в лъскави сервизи в софия не изкарваха много. Успех!
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- kaiser666
- Автомобил: Bmw E34
- Двигател: M20B20
milmar написа:
Не няма никаква опасност,е не да ги нагрееш с горелката или да правиш някакви бесни огньове да изкривиш носача.....целата е просто да разкараш гумата за да може да срежеш пръстена да излезе по лесно(не режеш нищо от носача

alex929 написа:
Как,с чука ли?

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”